Βαρβιτσιώτης: Η Toυρκία με το μεταναστευτικό εκβιάζει τις Βρυξέλλες

Στην στάση της Τουρκίας όσον αφορά στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας πως "δεν είναι θέμα της ατζέντας των ελληνοτουρκικών θεμάτων, καθώς κάθε φορά που η Άγκυρα λέει ότι "θα σας πλημμυρίσουμε με μετανάστες" δεν απευθύνεται προς την Αθήνα αλλά προς τις Βρυξέλλες, τις οποίες εκβιάζει".

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μεταξύ άλλων μίλησε και το μοντέλο που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες "Το άλλο μοντέλο το είδαμε. Το μοντέλο των ανοιχτών συνόρων, της έλλειψης των προαναχωρησιακών κέντρων, της χαλαρότητας στην απόδοση του ασύλου, τα είδαμε. Απέτυχε. Η πραγματικότητα δίνει την απάντηση σε όλη την κριτική που δεχόμαστε. Με το άλλο μοντέλο δεν υπήρχε η ευκαιρία να βρουν αυτούς τους οποίους η αίτησή τους απορρίπτεται. Έχουν απορριφθεί αιτήσεις και οι άνθρωποι αυτοί, που έχουν μείνει στην Ελλάδα σε ανοιχτά κέντρα, βρίσκονται ανά την επικράτεια κάπου παράνομα".

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε "ακόμα στον νέο, πιο αυστηρό τρόπο αντιμετώπισης των κυκλωμάτων διακινητών από το Λιμενικό Σώμα, μετά την αλλαγή ηγεσίας", ενώ για το νέο καθεστώς που θα ισχύσει στην υποδοχή των ροών, εξήγησε πως θα εξετάζεται με διαφορετικό τρόπο το προφίλ του πρόσφυγα από εκείνο του μετανάστη.

 

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών απάντησε ότι "όπως ζητάμε από τα κράτη - μέλη να επιμεριστούν το βάρος της φιλοξενίας των ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο, την ίδια αλληλεγγύη ζητάμε και από τις ελληνικές περιφέρειες".


protoselida

Αθλητικά

Ανδρέας Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης με ρεκόρ

Ανδρέας Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης με ρεκόρ

Ιστορία έγραψε στη Γλασκόβη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25αρας πισίνας ο Ανδρέας Βαζαίος, ο...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Τουρισμός

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες ο πρώτος κύκλος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.