Μυτιληναίος: Υπερκαλήφθηκε το ομόλογο, με επιτόκιο 2,5%

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Μυτιληναίος, όπου οι προσφορές άγγιξαν το 1,5 δισ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,5%.

 

Η διοίκηση της Μυτιληναίος αποφασίζει για την κατανομή των ομολόγων ύψους 500 εκατ. ευρώ στην αγορά Eurobonds από τη θυγατρική Mytilineos Financial Partners SA, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό κατευθύνεται σε ξένους θεσμικούς επενδύτες, ενώ ένα κομμάτι δεν αποκλείεται να αποκτήσει και μεγάλος οικονομικός οργανισμός ο οποίος έχει παρουσία στην Ελλάδα.

 

Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες επενδυτές, θα έχουν μια μικρή συμμετοχή και, σε κάθε περίπτωση, με τη δέσμευση τουλάχιστον €100.000 ανά επενδυτή.

 

Το αρχικό επιτόκιο της έκδοσης με λήξη το 2024, είχε διαμορφωθεί στο 2,75%, ωστόσο, μετά από τη μεγάλη ζήτηση το τελικό ύψος του επιτοκίου διαμορφώθηκε χαμηλότερα.

 

Ο όμιλος έχει ήδη ανακοινώσει δρομολογημένες ή υπό εξέταση επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στην ηλεκτροπαραγωγή, τη μεταλλουργία και τις ΑΠΕ.

 

Σημειώνεται ότι η Μυτιληναίος -πριν από την έκδοση του ομολόγου- έλαβε αξιολόγηση για την πιστοληπτική της ικανότητα καλύτερη και από αυτή της Ελληνικής Δημοκρατίας: Aξιολογήθηκε με ΒΒ- απο την S&P και ΒΒ απο την Fitch.

 

Οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc ενεργoύν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Αlpha Βank A.E., Eurobank Ergasias, Eθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).


protoselida

Media

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον…

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «YeniSafak». Σε δημοσίευμά της με...

Αθλητικά

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η Γιουβέντους

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η…

Ένα ξενοδοχείο με ατμόσφαιρα ... Γιουβέντους, άνοιξε και παρουσίασε επίσημα η “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού...

Αυτοκίνητο

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

Η Peugeot, με αφορμή το λανσάρισμα του δημοφιλούς μοντέλου της νέου Peugeot 208, διοργανώνει...

Τουρισμός

Βαρσοβία: «Γεύση Ελλάδας» στην 5η Grecka Panorama

Βαρσοβία: «Γεύση Ελλάδας» στην 5η Grecka Panorama

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και επιχειρήσεις, αλλά και να δοκιμάσουν παραδοσιακά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.