Βάιντμαν: Πιθανή εμφάνιση «φούσκας» εξαιτίας της πολιτικής της ΕΚΤ

Στο ενδεχόμενο πρόκλησης "φούσκας", εξαιτίας της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν την Παρασκευή.

 

«Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να είναι σε εφησυχασμό αν η πολιτική της δημιουργήσει μακροπρόθεσμα ρίσκα για τη σταθερότητα των τιμών μέσα από τη διόγκωση των χρηματοοικονομικών ανισορροπιών», δήλωσε σε χρηματοοικονομικό συνέδριο ο κ. Βάιντμαν.

 

«Δεν πρέπει να έχουμε υπερβολική εμπιστοσύνη στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η μακροπροληπτική πολιτική στην αντιμετώπιση συστημικών κινδύνων» σημείωσε. «Η προσέγγιση αυτή είναι ακόμα στα σπάργανα» πρόσθεσε.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Βάιντμαν υποστήριξε ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να απαντά σε κάθε αλλαγή στο outlook, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν πλέον σημάδια ότι η κάμψη του εξαγωγικού τομέα στη Γερμανία μπορεί να περιορίζεται.

 

Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμα πως ο στόχος της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό δεν είναι συμμετρικός. «Ο επίμονα υψηλότερος πληθωρισμός δεν ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της ΕΚΤ και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην επικοινωνία» πρόσθεσε.


protoselida

Αθλητικά

Ανδρέας Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης με ρεκόρ

Ανδρέας Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης με ρεκόρ

Ιστορία έγραψε στη Γλασκόβη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25αρας πισίνας ο Ανδρέας Βαζαίος, ο...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Τουρισμός

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες ο πρώτος κύκλος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.