Επιχειρήσεις

Σε θυγατρικές του Ομίλου Τιτάν μειοψηφική συμμετοχή της IFC

Tην απόκτηση από την International Finance Corporation (IFC) των μειοψηφικών συμμετοχών που κατέχει στις επιχειρήσεις του Ομίλου TΙΤΑΝ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Αίγυπτο ενέκρινε στη χθεσινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Titan Cement International SA.

 

Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 81,8 εκατομμύρια ευρώ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την ενίσχυση της επένδυσής του στις θυγατρικές, ο όμιλος υπογραμμίζει την μακροπρόθεσμη επιχειρηματική του στρατηγική στις χώρες αυτές, διευκολύνοντας την περαιτέρω ανάπτυξη.

 

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την πλήρωση αναβλητικών αιρέσεων.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, με τη συναλλαγή αυτή ολοκληρώνεται «η επιτυχημένη συνεργασία του ομίλου με την IFC, η οποία δομήθηκε σταδιακά από το 2008 σε Αλβανία, Αίγυπτο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο». Όπως τονίζεται «η συνεργασία αυτή βοήθησε τον όμιλο TITAN να αντιμετωπίσει απαιτητικές συνθήκες αγοράς σε δύσκολους καιρούς». Ταυτόχρονα, «η IFC συνέδραμε και καθοδήγησε τις προσπάθειες του ομίλου για την βελτιστοποίηση των πρακτικών του σε θέματα περιβάλλοντος, βιωσιμότητας και διακυβέρνησης στις χώρες αυτές». Η επωφελής συνεργασία με την IFC διήρκεσε περισσότερο από δέκα χρόνια.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή