Μείωση ταξιδιών των Κυπρίων προς Ελλάδα

Όλο και λιγότεροι είναι κάθε χρόνο οι κάτοικοι της Κύπρου που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, καθώς τα τσουχτερά αεροπορικά εισιτήρια και οι λιγότερες επιλογές πτήσεων τους "σπρώχνουν" προς άλλους προορισμούς με πιο χαμηλό συγκριτικά κόστος.

 

Αν και η Ελλάδα παραμένει η πρώτη επιλογή για τους Κύπριους, φέτος κάθε μήνας κλείνει με πτώση σε σχέση με πέρυσι κι αυτό ενδεχομένως καταδεικνύει πως όλο και περισσότεροι Κύπριοι σταδιακά γυρίζουν την πλάτη σε ελληνικούς προορισμούς λόγω κόστους. Το 2019 είναι μια χρονιά που αποτυπώνει τις επιπτώσεις από τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια και το κλείσιμο αεροπορικών εταιρειών.

 

Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Οκτώβριο 2019 ανήλθαν στις 124.923 σε σύγκριση με 115.022 τον Οκτώβριο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 8,6%. Ωστόσο, η Ελλάδα είναι ένας από τους προορισμούς που παρουσιάζει αισθητή πτώση.

 

Τον Οκτώβριο η μείωση ήταν 3% σε σχέση με πέρυσι (44.042 σε σύγκριση με 45.418), τον Σεπτέμβριο 2,1% ενώ τον Αύγουστου, που οι τιμές των αεροπορικών εταιρειών ήταν στα ύψη, η πτώση στα ταξίδια των Κυπρίων ήταν 15,6%. Τον Ιούλιο η μείωση ήταν της τάξης του 8,7%.

 

Θετικό πρόσημο είχε μόνο ο Μάϊος και ο Ιούνιος που έκλεισε με 10,2% και 5,6% αντίστοιχα. Τον Απρίλιο η εικόνα ήταν ακόμη πιο απογοητευτική με την πτώση στα ταξίδια στην Ελλάδα να είναι 18% και τον Μάρτιο 10,9%. Τέλος, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο η πτώση ήταν 4% και 9,1%.

 

Όσον αφορά τις χώρες που προτιμούν σε σχέση με την ακριβή Ελλάδα, τα ταξίδια προς τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 28,4% τον Οκτώβριο ενώ αυξημένα κατά 25,6% ήταν τα ταξίδια και προς τη Ρουμανία. Αύξηση 12,4% σημειώθηκε και στα ταξίδια προς τη Ρωσία και 4% προς τη Βουλγαρία.


protoselida

Αθλητικά

Νίκη κορυφής για Γκλάντμπαχ, 2-1 την Μπάγερν Μονάχου

Νίκη κορυφής για Γκλάντμπαχ, 2-1 την Μπάγερν Μονάχου

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Γκλάντμπαχ στο ντέρμπι κορυφής για την 14η αγωνιστική στο γερμανικό πρωτάθλημα,...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Τουρισμός

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες ο πρώτος κύκλος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.