Deal News Online

undefined

Μπακογιάννης: Σε εφαρμογή σχέδιο για ασφαλή και καθαρή Αθήνα

Ασφάλεια, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, καθώς και μία νέα πλατεία Ομονοίας περιλαμβάνονται στο ολοκληρωμένο σχέδιο για την Αθήνα του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος υποστήριξε ότι «πρέπει να αλλάξουμε, όχι δεκαετία, αλλά αιώνα».

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μπακογιάννης προανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες θα διατεθούν 40 εκατ. ευρώ για έργα στα πεζοδρόμια της πόλης και 42 εκατ. ευρώ για ασφαλτόστρωση μέσω δημοπρασιών.  Παράλληλα, θα τοποθετηθούν τουλάχιστον 150 αισθητήρες σε διαβάσεις αναπήρων, ώστε εάν σταθμεύουν εκεί αυτοκίνητα, θα καλείται αυτόματα η δημοτική αστυνομία.

 

Όσον αφορά την πλατεία Ομονοίας σημείωσε ότι θα αποδοθεί στους πολίτες λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ανακοινώνοντας ριζική αλλαγή του σχεδίου. «Θα μας γυρίζει πίσω μνήμες που έχουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά χωρίς να κάνει περισσότερες διευκρίνισες.

 

«Η Ομόνοια είναι τοπόσημο, ξαναζωντανεύει και πρέπει να τρέξουμε» επισήμανε, σχολιάζοντας ότι η καθαριότητα δεν θα αλλάξει μόνο με την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες θα ανοίξουν τουλάχιστον 10 ξενοδοχεία στην περιοχή της Ομόνοιας, με πάνω από 2.000 δωμάτια.

 

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια ασφάλεια μίλησε για συντονισμένη αντεγκληματική πολιτική, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει αναλάβει το σκέλος της καταστολής και το Δήμο την πρόληψη. «Στόχος είναι να έχουμε μια πόλη ελεύθερη. Έχουν εκκενωθεί ήδη 10 καταλήψεις, επιτέλους, δεν πήγαινε άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Το κομμάτι από Ομόνοια και πέρα ήταν μαύρη τρύπα... Τώρα υπάρχει αστυνόμευση. Ερχόμαστε να ξεριζώσουμε φαινόμενα που έχουν δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια» επισήμανε.

 

Ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμός συνυπάρχουν με την ασφάλεια. Όπως διευκρίνισε, γίνονται συντονισμένες επιχειρήσεις σε 2 -3 πλατείες κάθε εβδομάδα τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια του δήμου. Έργα θα γίνουν επίσης σε Εθνικό Κήπο και Λυκαβηττό.

 

Για δε το Πεδίον του Άρεως σημείωσε ότι έχει ζητήσει από τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη να το αποδώσει στον Δήμο Αθηναίων.

 

Ο κ. Μπακογιάννης ανακοίνωσε επίσης την πρόσληψη 300 νέων εργαζομένων και την προμήθεια νέου εξοπλισμού, όπως 14 μηχανήματα, πιεστικά πλυστικά για να καθαρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες, συμπληρώνοντας ότι πλένονται για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρονιά οι κάδοι.  «Σε ένα με ενάμιση μήνα οι εργαζόμενοι αποκτούν στολές για την ασφάλεια και την υγεία τους όχι τόσο για την εμφάνισή τους» εξήγησε.

 

«Καθαρίσαμε 18.000 φρεάτια πριν τη βροχή και 1.000 επισκευάζονται και γι' αυτό δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα στην πόλη από την κακοκαιρία» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.


World Business

Μειωμένα κέρδη για την American Express

Μειωμένα κέρδη για την American Express

Πτώση 2,7% καταγράφει η μετοχή της American Express στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία πιστωτικών...

Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αθλητικά

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ - «Big 4»

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ -…

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη χώρα μας αντιπροσωπεία των FIFA και UΕFA, αποτελούμενη από τον διευθυντή...

Τεχνολογία

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιστατικά λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails)...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.