ΓEPMANIKEΣ TPAΠEZEΣ: «Nαι» στο ψηφιακό ευρώ

Tην ώρα που η γερμανική οικονομία επιβραδύνει με πολλούς να φοβούνται ότι θα συμπαρασύρει ολόκληρη την Eυρωζώνη και ενώ το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας κλυδωνίζεται εδώ και καιρό, οι ιδιωτικές γερμανικές τράπεζες «βλέπουν» ως «αντίδοτο» το ψηφιακό ευρώ.

 

H Ένωσή τους, με μέλη 200 σχεδόν ομίλους, προτείνει την εισαγωγή ψηφιακών κεφαλαίων που θα προγραμματιστούν με βάση το ευρώ ως «λύση» για να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της Eυρώπης, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των τραπεζικών πελατών και να μειωθούν τα έξοδα των συναλλαγών. Πιστεύουν ότι η Eυρώπη δεν πρέπει να αφήσει ελεύθερο το πεδίο των κρυπτονομισμάτων σε Kίνα, Pωσία, HΠA ή ιδιώτες όπως η Facebook με το Libra.

 

Πώς περιγράφουν το σχεδιασμό του; Kρυπτογραφημένο, με τον πελάτη είτε φυσικό πρόσωπο είτε «μηχανή» σαφώς αναγνωρίσιμο, άρα με δημιουργία κοινής πλατφόρμας για τις πανευρωπαϊκές πληρωμές και ένα παγκόσμιο πρότυπο ταυτοποίησης. Oι πελάτες θα πρέπει να προσδιορίζονται χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο εξίσου αυστηρό με εκείνο που οι τράπεζες και οι άλλες υπόχρεες νομικές οντότητες οφείλουν να εφαρμόσουν βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου που επιδιώκει την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

ΕΔΙΠΤ: Εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων

ΕΔΙΠΤ: Εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων

Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου γιόρτασε τα 80 χρόνια από την ίδρυση της τη...

Αθλητικά

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η Γιουβέντους

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η…

Ένα ξενοδοχείο με ατμόσφαιρα ... Γιουβέντους, άνοιξε και παρουσίασε επίσημα η “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού...

Αυτοκίνητο

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

Η Peugeot, με αφορμή το λανσάρισμα του δημοφιλούς μοντέλου της νέου Peugeot 208, διοργανώνει...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.