Deal News Online

undefined

ΕΣΗΕΑ: Νέος κύκλος σεμιναρίων για Νέα Μέσα

Η ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς της να παράσχει στους δημοσιογράφους πρακτικές και εξειδικευμένες γνώσεις, απαραίτητες για τη μετάβασή τους από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής δημοσιογραφίας, ανακοινώνει τον Γ' κύκλο σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα.

 

Έτσι, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο πρώτων κύκλων, που υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου Quality Training Label (QTL επιπέδου Advanced) της «ACTA, Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου εργαστηρίων για τα Νέα Μέσα, με επιστημονική υπεύθυνη τη δημοσιογράφο Σόνια Χαϊμαντά, visiting lecturer σε ακαδημαϊκά ιδρύματα.

 

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 42 ωρών, με τρίωρες συνεδρίες που θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ «Γεώργιος Καράντζας», στον 1ο όροφο του κτηρίου της Ενώσεως, στην οδό Ακαδημίας 20. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, με την προϋπόθεση να έχουν βασικές γνώσεις Η/Υ.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κανένα κόστος από πλευράς συμμετεχόντων για την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Η ΕΣΗΕΑ, μετά το πέρας του σεμιναρίου και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα χορηγήσει πιστοποιήσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου Quality Training Label (QTL επιπέδου Advanced) της «ACTA, Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», που εξασφάλισε η ΕΣΗΕΑ για τα μέλη της και παρέχει η ACTA σε προνομιακό κόστος έκδοσης.

 

Το δικαίωμα απουσιών ορίζεται στο 10% των συνολικών ωρών του σεμιναρίου. Υπενθυμίζεται ότι συνιστά υποχρέωση των συμμετεχόντων η υπογραφή στο παρουσιολόγιο, πριν την έναρξη της παράδοσης, καθώς και η χρήση δικού τους Η/Υ (laptop ή tablet).

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο φαξ: 210-3632608, έως και την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019. Κάθε αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να αναφέρει: Ονοματεπώνυμο, αριθμό μητρώου μέλους, χώρο εργασίας, κινητό τηλέφωνο και email. Για τη συμμετοχή στα σεμινάρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κάθε Τρίτη και Πέμπτη ώρα 9:30 π.μ. – 12:30 μ.μ. (3 ώρες), από τις 12 Νοεμβρίου έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 7 και την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 (7 εβδομάδες σύνολο).

 

Ενδεικτική θεματολογία του σεμιναρίου

 

Ψηφιακός μετασχηματισμός των Μέσων: Η δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ παραμένουν ίδια, μόνο τα εργαλεία και οι τεχνικές αλλάζουν.

 

Οι τεχνικές βελτιστοποίησης – SEO, τα Infographics, το VR, το AR,  το AI, τα Applications.

 

Δημοσιογραφική έρευνα/γραφή στο διαδίκτυο: Το Newsroom, τα Εργαλεία διαχείρισης (CMS) – η σημασία του Storytelling – το Podcast – η Web TV.

 

Οι τεχνικές δυνατότητες ανάδειξης περιεχόμενου, τα εξω-λεκτικά data, τα σφαιρικά video (360), τα drones.

 

Data & immersive journalism: Η δημοσιογραφία των δεδομένων (δημόσια, ανοικτά και μεγάλα δεδομένα).

 

Οι μετρήσεις και τα Google Analytics, τα Google trends – Tο εργαλείο Google Search Console.

 

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Το περιεχόμενο στα Social Media. Η Δημοσιογραφία των πολιτών.

 

Δεοντολογία, πνευματικά δικαιώματα και έλεγχος πληροφοριών στην εποχή των fakenews.

 

Κανονισμός για προσωπικά δεδομένα GDPR και οδηγία e-privacy για τη χρήση των cookies.


World Business

AS Company: Πτώση για τον κύκλο εργασιών στο α' εξάμηνο

AS Company: Πτώση για τον κύκλο εργασιών στο…

Μειωμένος κατά 26,33% εμφανίστηκε ο κύκλος εργασιών της AS Company, τους πρώτους μήνες του έτους, το...

Media

Κυριαρχεί πιο μεταδοτικό στέλεχος κορωνοϊού

Κυριαρχεί πιο μεταδοτικό στέλεχος κορωνοϊού

Η πρώτη μελέτη για την ανάλυση της δομής του κορωνοϊού από δύο κύματα μόλυνσης σε...

Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

Cisco: Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων

Cisco: Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων

Την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (www.cisco.com/go/dts) στην πόλη της...

Τουρισμός

CLIA: Επανεκκίνηση κρουαζιέρων με υποχρεωτικά τεστ

CLIA: Επανεκκίνηση κρουαζιέρων με υποχρεωτικά τεστ

Τα τεστ θα είναι υποχρεωτικά για τους επιβάτες κρουαζιέρας πριν από την επιβίβαση, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρίες κρουαζιέρας θέλουν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.