Ν. Καραμούζης: Ετοιμάζει fund με στόχο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στη δημιουργία του private equity SMERemediumCap προχωρά ο Νίκος Καραμούζης σε συνεργασία με έμπειρους μάνατζερ προκειμένου να επενδύσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης.

 

Για το λόγο αυτό στρέφεται σε ιδιωτικά κεφάλαια 100 εκατ. μέχρι το τέλος του χρόνου. Στο ξεκίνημα αναμένεται  να αγοράσει έως 10 εταιρείες από τις 160 που έχει εντοπίσει και πιστεύει ότι έχουν δυναμική.

 

«Περιμένουμε οι δυο πρώτες συμφωνίες να οριστικοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2020», δηλώνει ο πρόεδρος της Grant Thornton. Οι Κώστας Καραφωτάκης, πρώην επικεφαλής του Olympia Group και ο Θεόδωρος Μόσχος, πρώην κορυφαίο στέλεχος στην Ελλάκτωρ, έχουν επίσης ηγετικούς ρόλους στο fund.

 

To σχέδιο, σημειώνει το Bloomberg στηρίζεται από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες καθώς και επιχειρηματίες και θεσμούς όπως το Ίδρυμα Ωνάση. Η ΕΤΕπ μπορεί επίσης να συμμετάσχει.

 

Οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις στις οποίες στοχεύει έκαναν σημαντικές επενδύσεις πριν την κρίση με δανεικά κεφάλαια. Καθώς οι πωλήσεις κατέρρευσαν πολλές εξ΄ αυτών δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

 

Το SMERemediumCap σκοπεύει να αναδιαρθρώσει αυτές τις υποχρεώσεις, να εισφέρει φρέσκο χρήμα και να τοποθετήσει μάνατζερ που θα έχουν συμμετοχή στην εταιρεία. «Οι υφιστάμενοι μέτοχοι μπορούν επίσης να συμμετέχουν», δηλώνει ο κος Καραμούζης. «Δεν θα κάνουμε επιθετικές εξαγορές και ούτε συναλλαγές προβληματικών δανείων. Θέλουμε να επενδύσουμε στα προϊόντα τους και να κάνουμε τις επιχειρήσεις ξανά βιώσιμες».

 

Η εστίαση είναι σε εταιρείες κλάδων όπως τα κατεψυγμένα ψαρικά, η παραγωγή αυγών, η ελαφρά βιομηχανία, τα τρόφιμα-ποτά, τα οικοδομικά υλικά, η φιλοξενία, τα δίκτυα λιανικές και το χονδρεμπόριο.
Πολλές από αυτές τις εταιρείες είναι πολύ μικρές για να προσελκύσουν επενδύσεις από το εξωτερικό. «Θα δουλέψουμε, όμως, με ξένους επενδυτές όπου υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον», δήλωσε ο κος Καραμούζης.

 

Ο στόχος του SMERemediumCap's είναι οι εταιρείες αυτές να αυξήσουν τις πωλήσεις τους σε επίπεδα προ κρίσης και να προμηθεύσει την οικονομία με αγορά που σε διαφορετική περίπτωση θα εισάγονταν. «Θέλουμε να στηρίξουμε την παραγωγή στην Ελλάδα, να δημιουργήσουμε νέες δουλειές και να τονώσουμε εν γένει την οικονομική παραγωγή», είπε. «Εκτιμάται ότι 5.000 έως 10.000 θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν από αυτό το σχέδιο».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Υγεία & Διατροφή

Eνημέρωση πολιτών από τα φαρμακεία για τον κορονοϊό

Eνημέρωση πολιτών από τα φαρμακεία για τον κορονοϊό

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης πιθανού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.