Deal News Online

undefined

Σε ηλεκτρονική πλατφόρμα η καταχώρηση startup εταιρειών

Την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να καταγράψει για πρώτη φορά το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με στόχο να ξεκλειδώσουν δυνατότητες και κίνητρα ανάπτυξής του, εξέφρασε κατά την εισήγηση του στο 4th EU-Arab World Summit ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστος Δήμας.

 

Απευθυνόμενος σε επενδυτές και μέλη του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων από την Ευρώπη και τις αραβικές χώρες, ο κ. Δήμας ανέπτυξε την πολιτική της κυβέρνησης για αύξηση του αριθμού των νεοφυών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε τομείς όπως οι Βιοεπιστήμες, η Ενεργειακή μετάβαση, η Τεχνητή Νοημοσύνη, το Blockchain, οι Έξυπνες μεταφορές, οι Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ο Τουρισμός, τονίζοντας:

 

«Θέλουμε να στηρίξουμε στην πράξη το οικοσύστημα. Για το λόγο αυτό, προχωράμε στη συγκρότηση ενός online μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων, προκειμένου να καταγράψουμε το οικοσύστημα, ώστε να γίνει ευκολότερη και περισσότερο ρεαλιστική η στήριξη της ανάπτυξης τους».

 

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα δημιουργηθεί μια ακόμα δομή, ούτε περισσότερη γραφειοκρατία. Αντίθετα, τόνισε, «δημιουργούμε μία πλατφόρμα στην οποία κάθε startup θα διαχειρίζεται η ίδια και θα έχει συμφέρον να ενταχθεί σε αυτή, προκειμένου να μπορεί να επωφελείται από τα εξειδικευμένα κίνητρα που θα προσφέρει η Πολιτεία».

 

Με τον τρόπο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Δήμας, «το κράτος θα έχει σε πραγματικό χρόνο συγκεκριμένη εικόνα για το δημοσιονομικό κόστος των πολιτικών του όσον αφορά στη νεοφυή επιχειρηματικότητα, που μέχρι σήμερα παραμένει θολή και δυσχεραίνει τη χορήγηση περισσότερων κινήτρων, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της μορφής των startup επιχειρήσεων, προκειμένου δίχως φυσική παρουσία να μπορούν να αποδείξουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πως εντάσσονται στο πεδίο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

 

Και κατέληξε: «Δεν πάμε να ελέγξουμε το οικοσύστημα. Η ευθύνη για τη διαχείριση της πληροφορίας θα παραμένει στους ενδιαφερόμενους. Οι δομές του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα έχουν απλά την εποπτεία».

 

Παράλληλα, ο κ. Δήμας παρουσίασε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα δύο Innovation Districts σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενθαρρύνοντας εταιρίες και επενδυτές από τις αραβικές χώρες να επενδύσουν στην ελληνική καινοτομία και τα ερευνητικά Κέντρα.

 

«Έχουμε σημαντικούς Ερευνητές και Επιστήμονες στη χώρα. Αυτό που χρειάζονται είναι η στήριξη μας, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα τους επιτρέψουν να μετασχηματίσουν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Δημιουργούμε το περιβάλλον, ώστε αυτή η προσπάθεια να ευδοκιμήσει, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά.


protoselida

World Business

O Rembrandt γίνεται το νέο hot trend της αγοράς

O Rembrandt γίνεται το νέο hot trend της…

O Ολλανδός ζωγράφος και ο Banksy οδήγησαν τη δημοπρασία του Sotheby’s στα 192,7 εκατ. δολάρια

Αθλητικά

Κάτι… τρέχει στη Σκύρο: To Skyros Run 2020 επιστρέφει

Κάτι… τρέχει στη Σκύρο: To Skyros Run 2020…

Στο επίκεντρο του δρομικού ενδιαφέροντος βρίσκεται τo Skyros Run 2020 που διοργανώνεται από τον Δημο...

Τεχνολογία

Facebook και Microsoft vs Apple

Facebook και Microsoft vs Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.