ΚΑΠΕ: Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενεργείας στα κτίρια


Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνει, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 17:00 - 19:15, ημερίδα με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια- εφαρμογές, έργα και το ΒΙΜ ως εργαλείο» (HALL 1, Metropolitan Expo, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

 

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της Building Green Open Space 2019 με θέμα «Το μέλλον στα κτίρια & τις κατασκευές / Τάσεις-Καινοτομία-Εφαρμογές», που θα λάβει χώρα από τις 18-20 Οκτωβρίου 2019, στο Metropolitan Expo.

 

Στόχος της ημερίδας του ΚΑΠΕ είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων του εργαλείου ΒΙΜ (Building Information Modelling)για την επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια και του ρόλου του στο σχεδιασμό έξυπνων κτηρίων, καθώς και συγκεκριμένων παραδειγμάτων παρεμβάσεων και καλών πρακτικών που συντελούν σε αυτό το στόχο.

 

Το ΒΙΜ είναι μια ψηφιακή αναπαράσταση των φυσικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών μιας εγκατάστασης/κτηρίου, που μπορεί να αξιοποιηθεί στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ενεργειακά αποδοτικότερων κτηρίων, σε όλο τον κύκλο ζωής τους. Το ΒΙΜ ανοίγει το δρόμο για μια πιο αποτελεσματική πολύ-επιστημονική συνεργασία τόσο καθ’ όλον τον κύκλου ζωής του κτηρίου όσο και σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

 

 

Η χρήση του βρίσκεται σε ταχύτατη ανάπτυξη στις πιο μεγάλες κατασκευαστικές αγορές και σε πολλές χώρες του κόσμου έχει θεσμοθετηθεί με υποχρεωτική εφαρμογή, τουλάχιστον στα δημόσια έργα. Ενώ η Αμερική ήταν η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το ΒΙΜ, τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας του καταγράφονται στις χώρες όπου το ΒΙΜ έχει υποχρεωτική εφαρμογή, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει συγκεκριμένων πρότυπων και διαδικασιών.

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.