ΕΑΣΕ: Απαιτητικές οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη 2,8%

«Η αποφασιστική αύξηση των επενδύσεων είναι όρος εθνικής επιβίωσης»

 

«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2020, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση, προβλέπει επιτάχυνση του ετήσιου ρυθμού μεγέθυνσης στο 2,8% για το 2020. Ασφαλώς οι προϋποθέσεις επίτευξης του φιλόδοξου αυτού στόχου είναι απαιτητικές», αναφέρει η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, σε σημερινή ανακοίνωσή της.

 

Επίσης, σημειώνει ότι η πιο σημαντική προϋπόθεση είναι «η αποφασιστική ανάκαμψη του ακαθαρίστου σχηματισμού κεφαλαίου (+13,4%) γεγονός που, εφόσον επιβεβαιωθεί, μπορεί να υποστηρίξει και την προβλεπόμενη εκτίναξη της ιδιωτικής κατανάλωσης στο 1,8%. Μία ακόμη σημαντική προϋπόθεση επίτευξης του αναπτυξιακού στόχου είναι η διατήρηση της ίδιας περίπου με εφέτος αυξήσεως των εξαγωγών σε ένα ασταθές και αβέβαιο οικονομικό και πολιτικό εξωτερικό περιβάλλον».

 

Η ΕΑΣΕ θεωρεί ότι όλη η «λογική» του προσχεδίου βασίζεται στην αποφασιστική τόνωση ιδιαιτέρως των ιδιωτικών επενδύσεων (στο +15,8%), γεγονός που αποτελεί ένα στοίχημα όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και γενικότερα για την ελληνική οικονομία. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την ΕΑΣΕ, το επόμενο έτος είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την ελληνική οικονομία, καθώς πρέπει «να περιοριστούν τα διοικητικά εμπόδια, να αρθούν αναχρονιστικοί κανόνες, να περιοριστούν φορολογικά, ενεργειακά και ασφαλιστικά κόστη, να λειτουργήσει με ταχύτερους ρυθμούς η ελληνική δικαιοσύνη, να ρυθμιστούν με επιτυχία και οριστικά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των τραπεζών, να υπάρξει αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα».

 

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δείξει ότι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα, αλλά και την απολύτως καθοριστική σημασία του ιδιωτικού τομέα και των επενδύσεων ώστε, μεταξύ των άλλων, να πάρει μια ανάσα και η κοινωνία, ιδιαιτέρως μάλιστα η μεσαία τάξη, η οποία στήριξε στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης τη χώρα. Η ΕΑΣΕ δηλώνει ότι στην προσπάθεια αυτή για την τόνωση των επενδύσεων θα σταθεί αρωγός όλων των πολιτικών δυνάμεων που θα τη στηρίξουν. Στην περίοδο του αβέβαιου κόσμου που διανύουμε, και με δεδομένο το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, η αποφασιστική αύξηση των επενδύσεων είναι όρος εθνικής επιβίωσης» επισημαίνεται.

 


protoselida

Media

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον…

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «YeniSafak». Σε δημοσίευμά της με...

Αθλητικά

Νίκη κορυφής για Γκλάντμπαχ, 2-1 την Μπάγερν Μονάχου

Νίκη κορυφής για Γκλάντμπαχ, 2-1 την Μπάγερν Μονάχου

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Γκλάντμπαχ στο ντέρμπι κορυφής για την 14η αγωνιστική στο γερμανικό πρωτάθλημα,...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Τουρισμός

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες ο πρώτος κύκλος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.