Deal News Online

undefined

H Ιταλία ετοιμάζει φόρο κατά ψηφιακών κολοσσών

Στα χνάρια της Γαλλίας φαίνεται να περπατά η Ιταλία, η οποία ετοιμάζεται να επιβάλει ψηφιακό φόρο σε εταιρείες όπως η Facebook και η Alphabet, όπως αναφέρει το Bloomberg. 

 

Το νομικό πλαίσιο πρωτοεισήχθη με τον προϋπολογισμό του 2019 ωστόσο το μέτρο δεν μπήκε ποτέ σε εφαρμογή. Ο υπουργός Οικονομικών, Roberto Gualtieri, ανέφερε χθες Πέμπτη ότι από την Πρωτοχρονιά του 2020 θα τεθεί σε ισχύ.

 

Η Γαλλία ενεργοποίησε τον δικό της ψηφιακό φόρο τον περασμένο Ιούλιο, πυροδοτώντας μια έρευνα από τις ΗΠΑ, ένα εργαλείο που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Τραμπ για να επιβάλει δασμούς σε αγαθά της Κίνας με τον ισχυρισμό ότι η ασιατική χώρα διέπραξε κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

 

Κι αυτό σε μια περίοδο που η Ιταλία προσπαθεί να έχει καλές σχέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο εκεί που η υπόλοιπη Ευρώπη αποτυγχάνει. Η κυβέρνηση Κόντε ισχυρίζεται ότι έχει εξασφαλίσει πιο ευνοϊκή μεταχείριση σε ό,τι αφορά τους τιμωρητικούς δασμούς που αποκάλυψε ο Τραμπ κατά ευρωπαϊκών αγαθών.

 

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις κινήσεις της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομαστεί γιατί πρόκειται για εμπιστευτικό θέμα.

 

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε σκοπό να επιβάλει φόρο 3% στις εταιρείες τεχνολογίας με διεθνή έσοδα ύψους τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ και πωλήσεις άνω των 5,5 εκατ. ευρώ στην Ιταλία. Στόχος της ήταν να συγκεντρώσει 150 εκατ. ευρώ το 2019 και 600 εκατ. ευρώ το 2020 και το 2021.

 

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ τους η Βρετανία και η Γερμανία αντιμετωπίζουν παρόμοιους φόρους.

 

Ωστόσο, μετά από μια πρωτοβουλία για επιβολή ενός ψηφιακού φόρου σε ολόκληρη την ΕΕ που τελικά απέτυχε, το ενδιαφέρον τώρα αφορά τις συνομιλίες στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που έχουν στόχο να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ο ΟΟΣΑ δημοσίευσε τις δικές του προτάσεις αυτή την εβδομάδα και έχει ως στόχο να κερδίσει υποστήριξη από την ομάδα των G20 μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.


World Business

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber

Ένα μικρό πρόστιμο σε εφαρμογή διαμοιρασμού διαδρομών στο Βουκουρέστι αναμένεται να έχει μεγάλες συνέπειες για...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Στις 27 Νοεμβρίου, η προσωρινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές της...

Περιβάλλον

 Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το 2020

Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το…

Ο πλανήτης μας συνεχίζει να υπομένει μια περίοδο σημαντικής υπερθέρμανσης το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό...

Τουρισμός

Προχωρά η αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Προχωρά η αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα της Κρήτης, όπως...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.