Εκατοντάδες ρεκόρ θερμοκρασιών έσπασαν το φετινό καλοκαίρι

Σχεδόν 400 ρεκόρ θερμοκρασιών έσπασαν στο βόρειο ημισφαίριο κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, σε μία εξέλιξη που δεν αφήνει αμφιβολίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

 

Σύμφωνα με μια ανάλυση των αρχείων θερμοκρασίας σε 29 χώρες για την περίοδο από 1 Μαΐου έως 30 Αυγούστου του τρέχοντος έτους από το ινστιτούτο για το Κλίμα Berkeley Earth με έδρα την Καλιφόρνια, συνολικά είχαμε 396 ρεκόρ θερμοκρασιών.

 

Το ένα τρίτο των υψηλών θερμοκρασιών όλων των εποχών σημειώθηκαν στη Γερμανία, με τη Γαλλία και την Ολλανδία να ακολουθούν. Νέα ρεκόρ είχαμε επίσης στη Βρετανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 30 ιστορικά ρεκόρ και στην Ιαπωνία, όπου έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι κατά το κύμα καύσωνα, είχαμε δέκα.

 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπήρξαν 1.200 περιπτώσεις τοποθεσιών στο βόρειο ημισφαίριο που ήταν οι πιο καυτές που σημειώθηκαν ποτέ σε ένα συγκεκριμένο μήνα. Ο εφετινός Ιούλιος ήταν ο πιο θερμός μήνας όλων των εποχών. Παγκοσμίως η θερμοκρασία ήταν κατά 0,04 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ του Ιουλίου 2016.

 

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα περιελάμβαναν μετρήσεις από μετεωρολογικούς σταθμούς στο βόρειο ημισφαίριο που διενεργούν μετρήσεις τα τελευταία 40 χρόνια τουλάχιστον.


protoselida

World Business

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The Splash”;

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The…

Το εμβληματικό έργο του David Hockney βγαίνει σε δημοπρασία και ήδη, άρχισαν οι προσφορές

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ....

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.