Χανιά: Κατασκευή νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων

Νέος χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) θα κατασκευασθεί στα Χανιά σε σημείο όπου υπάρχει η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Η δημιουργία νέου ΧΥΤΥ που αναμένεται να δώσει λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα χρόνια στα Χανιά, κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι ο υφιστάμενος σήμερα χώρος είναι ήδη κορεσμένος.

 

Την σύμβαση για το έργο, που που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και από το πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» του υπουργείου Περιβάλλοντος με προϋπολογισμό 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης , ο διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας «Ηλέκτωρ ΑΕ» Χαράλαμπος Σοφιανός και ο διευθύνων σύμβουλος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Γιάννης Κουτράκης.

 

Πέραν της κατασκευής του ΧΥΤΥ, η σύμβαση προβλέπει και την κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού, καθώς και την προμήθεια ενός συμπιεστή απορριμμάτων. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης με βάση τη σύμβαση ορίστηκε στους 18 μήνες.

 

«Η κατασκευή του νέου ΧΥΤΥ είναι σημαντικός σταθμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη δυτική Κρήτη», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων μετά την υπογραφή της σύμβασης.

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Χαράλαμπος Σοφιανός επισήμανε ότι «η διαχείριση των απορριμμάτων θα αποτελέσει κεντρικό ζήτημα τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να αυξηθούν οι δείκτες διαχείρισης».

 

Τέλος, στην αναγκαιότητα για την κατασκευή του νέου χώρου αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ Γιάννης Κουτράκης, υπογραμμίζοντας ότι «για τη δρομολόγηση του έργου τηρήθηκε αυστηρό χρονοδιάγραμμα και δεν χάθηκε καμία προθεσμία, για να φθάσουμε σε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα».


protoselida

Media

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον…

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «YeniSafak». Σε δημοσίευμά της με...

Αθλητικά

Νίκη κορυφής για Γκλάντμπαχ, 2-1 την Μπάγερν Μονάχου

Νίκη κορυφής για Γκλάντμπαχ, 2-1 την Μπάγερν Μονάχου

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Γκλάντμπαχ στο ντέρμπι κορυφής για την 14η αγωνιστική στο γερμανικό πρωτάθλημα,...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Τουρισμός

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες ο πρώτος κύκλος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.