Deal News Online

undefined

Ακτιβιστές αποκλείουν την Ουάσιγκτον για το κλίμα

Διαδηλωτές κατά της κλιματικής αλλαγής θα επιχειρήσουν από σήμερα να αποκλείσουν κεντρικούς κόμβους της πόλης της Ουάσιγκτον με αφορμή την έναρξη της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, την οποία θα παρακολουθήσουν οι ηγέτες 60 χωρών.

 

Έχοντας σκοπό να αναγκάσουν τους υπεύθυνους για την χάραξη διεθνών πολιτικών να δράσουν απέναντι στην κλιματική κρίση, οι διοργανωτές του "Shut Down DC" ("Αποκλείστε την Ουάσινγκτον"] προέτρεψαν τους «αντάρτες του κλίματος» να πλημμυρίσουν τους δρόμους της επαρχίας τη Δευτέρα ώστε να φέρουν «ολόκληρη την πόλη σε αδιέξοδο», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της καμπάνιας.

 

Ο ιστότοπος περιελάμβανε χάρτη των αποκαλούμενων «κλιματικών εγκληματιών» που περιλαμβάνει «εταιρείες, ομάδες συμφερόντων, εμπορικές συμπράξεις και κρατικούς θεσμούς που είναι περισσότερο υπεύθυνοι για τη δημιουργία της κλιματικής κρίσης».

Μέχρι τις 8:30 π.μ., εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και άλλοι ακτιβιστές είχαν συγκεντρωθεί στο Folger Park στο Καπιτώλιο. Οι διαδηλωτές είχαν ήδη κλείσει αρκετές κεντιρκές διασταυρώσεις στην Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένης της New York Avenue, της Florida Avenue και της 4th Street, προκαλώντας την εκτροπή της κυκλοφορίας από την αστυνομία, καθώς τη διενέργεια συλλήψεων.

 

«Κάτι που μάθαμε είναι ότι το να αποκλείσεις μια πόλη είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να επικοινωνήσεις τη σοβαρότητα της κλιματικής κρίσης», δήλωσε η Κέλα Μπάμπεργκερ, μια εκπρόσωπος της οργάνωσης Extinction Rebellion DC, μιας από τις σχεδόν 24 οργανώσεις που συμμετέχουν στο «Shut Down DC».

 

Η Extinction Rebellion, η οποία λέει ότι υποστηρίζεται από εκατοντάδες επιστήμονες, προωθεί την ειρηνική πολιτική ανυπακοή για την άσκηση πίεσης στις κυβερνήσεις ώστε να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να αποτρέψουν μια κλιματική κρίση που η οργάνωση φοβάται ότι θα προκαλέσει λιμό και κοινωνική κατάρρευση.Σε διάστημα 11 ημερών τον Απρίλιο η οργάνωση παρακώλυσε τμήματα του Λονδίνου σταματώντας τρένα και προκαλώντας καταστροφές στο κτίριο του ενεργειακού κολοσσού Shell.

 

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, σχεδόν 1.150 άνθρωποι είχαν υπογράψει για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις σε μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στις κινητοποιήσεις, είπαν οι διοργανωτές. Οι ακτιβιστές θα έχουν στο στόχαστρό τους τέσσερις τοποθεσίες, περιλαμβανομένης της πλατείας Φάραγκατ, στο κέντρο της Ουάσινγκτον, του Κυκλικού Κόμβου Columbus Circle, κοντά στον τερματικό σταθμό των τρένων Union Station, και του Φόλγκερ Παρκ στο Κάπιτολ Χιλ.

 

Οι διαδηλωτές θέλουν να ασκήσουν πιέσεις στους αμερικανούς κυβερνητικούς υπαλλήλους που συμβάλλουν στο να σταθεί η Ουάσινγκτον εμπόδιο στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το κλίμα, πρόσθεσε η Μπάμπεργκερ. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν είναι προγραμματισμένο να παραστεί στη σύνοδο, σκοπεύει να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού του 2015.

 

Τέλος, η σημερινή διαδήλωση επιδιώκει επίσης να προσφέρει στήριξη στα αιτήματα της 16χρονης σουηδής ακτιβίστριας για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με ιστιοφόρο και συμμετέχει στη σύνοδο του ΟΗΕ.


Τεχνολογία

Επέκταση συνεργασίας COSMOTE - Microsoft για λύσεις cloud

Επέκταση συνεργασίας COSMOTE - Microsoft για λύσεις cloud

Ακόμη πιο εξελιγμένες και υψηλής ποιότητας λύσεις cloud, σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φιλοδοξούν να...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.