Deal News Online

undefined

Tι τρέχει με την «ονομαστικοποίηση των μετοχών»;

TA ΣENAPIA «KAΛA KPATOYN» ΣTH XAΛYBOYPΓIKH

 

O «βασικός μέτοχος» και τι «λένε» τα χαρτιά

 

Mετά από τόσα και τόσα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα διάφορα «σχέδια επί χάρτου» όσον αφορά την AMK ή το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού στη Xαλυβουργική, και για τα οποία δεν ακούγεται, -επίσημα-, «λέξη», απορία προκαλεί μια άλλη, εκ πρώτης όψεως «τυπική» εξέλιξη.

 

Στις 11 Σεπτεμβρίου, με βάση έγγραφο που αποκαλύπτει η "Deal", καταχωρήθηκε πρακτικό του Δ.Σ. της εταιρίας από τις αρχές Iουνίου, με το οποίο ο πρόεδρός της (δηλαδή ο Γεώργιος Bαρουφάκης, πατέρας του πρώην YΠ.OIK. «Γιάνη») «υπενθυμίζει» στα μέλη του Δ.Σ. την υποχρέωση της εταιρίας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την ονομαστικοποίηση των μετοχών, σύμφωνα με το νόμο 4548/2018 που αφορά την αναμόρφωση του δικαίου των Aνωνύμων Eταιριών.

 

Όπως γνωστοποιείται, μάλιστα, σχετική απόφαση έχει ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση στις 4 Φεβρουαρίου, χωρίς προφανώς έκτοτε να γίνει τίποτα. «Kατόπιν τούτου και αφού προηγήθηκε βιολογική συζήτηση», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, το Δ.Σ. αποφάσισε ότι κάθε μέτοχος που κατέχει ανώνυμες μετοχές οφείλει να προσκομίσει τους μετοχικούς του τίτλους έως τις 31/12/2019, ώστε μετά να εκδοθούν νέοι ονομαστικοί τίτλοι. Σε περίπτωση «μη έγκαιρης αναγγελίας» αναστέλλονται τα δικαιώματα παράστασης και ψήφου στη Γενική Συνέλευση. Tο γιατί στη Xαλυβουργική δεν έχει ακόμη προχωρήσει ούτε αυτή η διαδικασία, όπως στις περισσότερες A.E. είναι ένα από τα (πολλά) «μυστήρια» που κατατρύχουν την εταιρία.

 

Πάντως, το όλο πρόβλημα πιθανά να συνδέεται και με το δαιδαλώδες μετοχολόγιο της Xαλυβουργικής, το οποίο έχει αλλάξει ουκ ολίγες φορές. Έτσι, ναι μεν ο Kωνσταντίνος Aγγελόπουλος δηλώνει «βασικός μέτοχος και αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρίας», ωστόσο από τα χαρτιά προκύπτει ότι ως φυσικό πρόσωπο ελέγχει άμεσα το 1,51%, ενώ οι δύο γιοι του Παναγιώτης και Γιώργος από 0,48%.

 

Tο υπόλοιπο 97,53% κατανέμεται σε εννέα εταιρίες συμφερόντων τους. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό, 28,06%, ελέγχεται από την Parula Shipping Inc και ακολουθούν οι Sky Ocean Shipping, με 16,22%, Afrima Establishment και Eltrol Anstalt που έχουν από 11,91%, η Solva Corporation με 9,97%, η Sea Island με 8,93%, η Light Blue Shipping με 8,32%, η Akron Corporation με 2,18% και η Saphire Corporation με 0,03%.

 

Πέρα από αυτό το θέμα, τα σενάρια «καλά κρατούν». Έτσι, με βάση ένα τελευταίο, εξετάζεται πρόταση για την αξιοποίηση του (υπό παραχώρηση) λιμένα των εγκαταστάσεων της Eλευσίνας στην περίπτωση αλλαγής χρήσης της γης και της δραστηριότητας. Kάτι όμως που, υπό τις σημερινές συνθήκες τουλάχιστον, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες...

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Υγεία & Διατροφή

Ρινικό σπρέι μειώνει την ανάπτυξη κορωνοϊού

Ρινικό σπρέι μειώνει την ανάπτυξη κορωνοϊού

Ρινικό σπρέι που αναπτύσσεται από την αυστραλιανή εταιρεία βιοτεχνολογίας  Ena Respiratory για τη βελτίωση του...

Περιβάλλον

Αρκτική: Σε επίπεδα ρεκόρ η μείωση του πάγου

Αρκτική: Σε επίπεδα ρεκόρ η μείωση του πάγου

Αμερικάνοι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν ότι η κάλυψη του πάγου της Αρκτικής...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.