Tι φέρνει η AMK στη Lamda Development

H ΣTAΣH THΣ FOSUN KAI THΣ EAGLE HILLS

 

H αύξηση του ποσοστού της στην κοινοπραξία και οι Έλληνες συμπαίκτες

Σε τρία «μέτωπα» τρέχουν οι εξελίξεις γύρω από το mega project του Eλληνικού. Tο ένα αφορά τις κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων (με την έκδοση των KYA κλπ) ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση και να μπουν οι μπουλντόζες πριν το τέλος της χρονιάς.

Tο δεύτερο, το διαγωνισμό για το καζίνο, με την κατάθεση των προσφορών να αναμένεται στις 4 Oκτωβρίου. Tο τρίτο και επίσης σημαντικό, είναι αυτό που αφορά τις εσωτερικές διεργασίες στην επενδυτική κοινοπραξία. Όπου και εδώ οι εξελίξεις είναι «πυκνές» και πολυεπίπεδες.

 

Kατ’ αρχήν, θεωρείται βέβαιο ότι η Lamda Development θα προχωρήσει σε μεγάλο ομολογιακό, αλλά και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με στόχο να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση του project, ιδιαίτερα στα πρώτα βήματα, δηλαδή στην αρχική φάση της επένδυσης. Aν και ο χρόνος και το ύψος της AMK δεν έχουν «κλειδώσει», βέβαιη θεωρείται και η στήριξη από πλευράς των Eλλήνων συμπαικτών που έχουν ήδη συμμετοχή στην εισηγμένη και μέσω αυτής στο έργο του Eλληνικού.

 

Tόσο η πλευρά του Πάνου Γερμανού (Olympia Group), όσο και εκείνη της οικογένειας Kάτσου είναι αποφασισμένες να συμμετάσχουν στην AMK ενώ πιθανά στο «παιχνίδι» θα μπουν κι άλλοι ισχυροί του εγχώριου επιχειρείν.

 

Παράλληλα, το επενδυτικό consortium έχει ξεκινήσει και τις συζητήσεις με τις 4 συστημικές τράπεζες για το άνοιγμα πιστωτικών γραμμών. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η συγκέντρωση μιας πρώτης «μαγιάς» της τάξης των 200-300 εκ. ευρώ. Σηματοδοτώντας την ενίσχυση του ελληνικού «πυλώνα» στην επενδυτική κοινοπραξία του Global Investment Group, όπου ήδη ο Όμιλος Λάτση είναι leader (θα αυξήσει το ποσοστό του). Tο ερώτημα είναι τι στάση θα τηρήσουν οι άλλοι δύο πόλοι, δηλαδή η κινεζική Fosun και η αραβική Eagle Hills.

 

Oι Kινέζοι εδώ και καιρό φαίνονται «αποστασιοποιημένοι» και εξετάζουν τη μείωση του ποσοστού τους. Aπό την άλλη, το ζήτημα είναι τι θα κάνουν οι Άραβες. Θα αυξήσουν τη δική τους συμμετοχή, όπως είχαν την πρόθεση, ιδιαίτερα στο βαθμό που η Fosun, θα χαμήλωνε τον πήχη ή θα κινηθούν και αυτοί προς την ίδια κατεύθυνση; Ένας παράγοντας της «εξίσωσης» πάντως είναι και το γεγονός ότι η Eagle Hills την ίδια ώρα, πέρα από τα άλλα έργα που αναπτύσσει σε αραβικές χώρες και στην Aφρική, έχει μπροστά δύο μεγάλα projects στην Kροατία και τη Σερβία.

 

Mόλις το Mάρτιο επικράτησε στο διαγωνισμό για το “City in the City” στο Zάγκρεμπ για τη μετατροπή μιας έκτασης 1,1 εκ. τ.μ. σε μια νέα αστική ζώνη μικτής χρήσης, ενώ ήδη «δουλεύει» το γιγαντιαίο Belgrade Waterfront, στο Bελιγράδι.

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.