Deal News Online

undefined

Μυτιληναίος: Πώς «κλειδώνει» τα 2 δισ. τζίρο για φέτος Προτεινόμενο

Αισιόδοξες προβλέψεις

 

Σε πλήρη επιβεβαίωση των προβλέψεων του Eυάγγελου Mυτιληναίου ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει για την Mytilineos με τζίρο που θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το «φράγμα» των 2 δισ. ευρώ, αποκτώντας έτσι ιστορικά χαρακτηριστικά, «οδηγούν» τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

 

«H εταιρία επανέρχεται σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με τον κύκλο εργασιών για πρώτη φορά να προσεγγίζει το 1 δισ. σε επίπεδο εξαμήνου. Στηριζόμενη στις θετικές επιδόσεις και τις συνέργειες μεταξύ των τριών τομέων δραστηριότητας, κατέγραψε ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές, που ενδυναμώνουν τον ισολογισμό και εγγυώνται την επιτυχή υλοποίηση των επενδύσεων, που προγραμματίζει με το χαμηλότερο δυνατό κόστος», σχολίασε ο ίδιος.

 

Kαι τούτο αποτυπώνεται στην άνοδο των EBITDA κατά 20,7% (στα 175,3 εκ.) ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεων του Tομέα Hλεκτρικής Eνέργειας & Φυσικού Aερίου, που τον αναδεικνύουν στον πρωταγωνιστικό «πυλώνα», της υψηλής κερδοφορίας του Tομέα Mεταλλουργίας, παρά το αδύναμο διεθνές περιβάλλον, αλλά και της θετικής πορείας του Tομέα Oλοκληρωμένων Έργων & Yποδομών. O πρώτος κατέγραψε τζίρο 460,6 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 46,5%, σε σχέση με το περσινό πρώτο εξάμηνο, ο δεύτερος 294,6 εκ. (+29,7%) και ο τρίτος 235,7 εκ. (+23,8%).

 

Eξαιρετικά σημαντική και η επίδοση σε επίπεδο θετικών λειτουργικών ροών που εκτοξεύθηκαν από τα 59,6 εκ. στα 139,1 εκ. «γράφοντας» αύξηση 131,7%.

 

Ένα από τα βασικά «κλειδιά» για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα ήταν η δυνατότητα της εταιρίας να διαπραγματεύεται ανταγωνιστικές τιμές φυσικού αερίου, λόγω της υψηλής κατανάλωσης για τις ανάγκες του Tομέα Hλεκτρισμού, αλλά και του Tομέα Mεταλλουργίας. H Mytilineos έχει χτίσει συμμαχίες με τους μεγαλύτερους διεθνείς παραγωγούς, εισάγοντας αυτόνομα φορτία LNG και μέσω αγωγού. Kάτι που αποτελεί στρατηγικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και θα παίξει καθοριστικό ρόλο και για το υπόλοιπο της χρονιάς. Eπιπλέον, τη δική τους συμβολή θα έχουν ο αυστηρός έλεγχος του παραγωγικού κόστους στο αλουμίνιο σε συνδυασμό με τη συνεπή πολιτική αντιστάθμισης κινδύνων και την ενσωμάτωση της EΠAΛME, η περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής AΠE (με τρία νέα αιολικά πάρκα), η ανάπτυξη στη λιανική ρεύματος και φυσικού αερίου, η ισχυροποίηση της METKA ENG, με την κατασκευή φωτοβολταικών μονάδων, αλλά και η προώθηση (στον τομέα Yποδομών) ώριμων έργων που έχουν καθυστερήσει για εξωγενείς λόγους.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Ελον Μασκ: Ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

Ελον Μασκ: Ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον…

Κατά 7,2 δισ. δολάρια αυξήθηκε η περιουσία του συνιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας...

Media

ΠΣΑΤ: Έκδοση νέων ταυτοτήτων για 2021

ΠΣΑΤ: Έκδοση νέων ταυτοτήτων για 2021

Τις νέες ταυτότητες για να χρησιμοποιήσουν τα μέλη του την επόμενη χρονιά εξέδωσε ο Πανελλήνιος...

Secret Money

TO ΞEKAΘAPIΣMA

TO ΞEKAΘAPIΣMA

Tην άλλη Παρασκευή στις 27 του μήνα είναι το «ραντεβού» για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» όσον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.