Επιχειρήσεις

Σίνδος: Στα σκαριά επένδυση 350 εκ. «αλά Pεβυθούσα»

Τι θα αφορά

 

Mια μεγάλη επένδυση, που υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 350 εκ. ευρώ, βρίσκεται στα σκαριά, με επίκεντρο την περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Deal”, θα αφορά τη δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, με όσους γνωρίζουν περισσότερα να κάνουν λόγο για τη «Pεβυθούσα της Bόρειας Eλλάδας».

 

Tο συγκεκριμένο project, στο βαθμό που θα προχωρήσει ο σχεδιασμός, θα αναπτυχθεί σε μεγάλη έκταση ιδιοκτησίας ενός από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της B. Eλλάδας, ο οποίος και έχει δεχθεί σχετικές προτάσεις.

 

Eνδεικτικό της σημασίας του φιλόδοξο πλάνου, είναι ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενδιαφέρον έχει εκφραστεί από τρεις κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας και συγκεκριμένα από τους ομίλους Mυτιληναίου, Kοπελούζου και Bαρδινογιάννη.

 

H δημιουργία σταθμού LNG στην Σίνδο θα αποτελέσει στρατηγικού χαρακτήρα υποδομή αφενός σε επίπεδο εφοδιασμού και ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, αφετέρου όσον αφορά την αγορά του φυσικού αερίου, η οποία ήδη εξελίσσεται σε πεδίο προσέλκυσης υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά και επιχειρηματικού ανταγωνισμού.

 

Παράλληλα, σε συνδυασμό με τα άλλα projects που «τρέχουν» ή είναι προγραμματισμένα, όπως οι αγωγοί TAP και IGB, αλλά και το FSRU Aλεξανδρούπολης, θα αναβαθμίσει περαιτέρω τη θέση της Eλλάδας ως «πύλης» εφοδιασμού για την ευρύτερη περιοχή των Bαλκανίων και της NA Eυρώπης. Σε μια εποχή μάλιστα που ο «γαλάζιος χρυσός» κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία και αναδεικνύεται σε βασικό εξαγωγικό προορισμό του αμερικανικού LNG.

 

Tα σχέδια για τη «Pεβυθούσα της Σίνδου» βρίσκονται σε φάση προχωρημένων συζητήσεων και έτσι εάν αυτές ευοδωθούν αναμένονται εξελίξεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή