Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική ζωή των χρηστών με το Facebook, σύμφωνα με έρευνα της βρεταννικής οργάνωσης Privacy International (Διεθνής Ιδιωτικότητα).Η οργάνωση δήλωσε ότι είχε ανακαλύψει μια σειρά από εφαρμογές που στέλνουν δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του χρονικού διαστήματος της περιόδου των γυναικών και των τύπων αντισύλληψης που χρησιμοποιούσαν στον τεχνολογικό κολοσσό. Σε αντάλλαγμα, κάποιες εφαρμογές ενημερώνουν τις γυναίκες για τις πιο γόνιμες μέρες του μήνα ή πότε να περιμένουν την επόμενη περίοδό τους.Η κοινή χρήση πραγματοποιήθηκε μέσω του Software Development Kit (SDK) του Facebook, ενός συνόλου εργαλείων που επιτρέπουν στους κατασκευαστές εφαρμογών να μοιράζονται διαφημίσεις. Ωστόσο, το λογισμικό μπορεί επίσης να στείλει πληροφορίες που οι χρήστες μοιράζονται στις εφαρμογές πίσω στο Facebook.

 

Σύμφωνα με την Privacy International (ΡΙ), οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές (Period Tracker, Period Track Flo και Clue Period Tracker) δεν μοιράζονται στοιχεία τους με το Facebook. Άλλες όμως, όπως οι Maya της Plackal Tech (5 εκατομμύρια λήψεις στο Google Play), MIA της Mobapp Development Limited (ένα εκατομμύριο λήψεις) και My Period Tracker της Linchpin Health (πάνω από ένα εκατομμύριο), το κάνουν.

 

«Προσωπικές λεπτομέρειες της ιδιωτικής ζωής εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο μοιράζονται με το Facebook και άλλα τρίτα μέρη, χωρίς την κατηγορηματική και σαφή συναίνεση των χρηστών, όσον αφορά την περίπτωση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως η υγεία ενός χρήστη ή σεξουαλική ζωή του», αναφέρει η οργάνωση προστασίας της ιδιωτικότητας.

 

Μετά την έρευνα, η Plackal Tech δήλωσε ότι απομάκρυνε τις λειτουργίες SDK από την εφαρμογή της και ότι θα χρησιμοποιούσε μόνο την υπηρεσία διαφημίσεών της για χρήστες που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους. Η PI θεωρεί ότι τα ευρήματά της εγείρουν σοβαρές ανησυχίες κατά πόσο τέτοιες εφαρμογές είναι συμβατές με τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας δεδομένων (GDPR) της Ε.Ε., ενώ  ενώ οι Linchpin και MIA δεν σχολίασαν.

 

Από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε: "Οι όροι της υπηρεσίας μας απαγορεύουν στους προγραμματιστές να μας στέλνουν ευαίσθητες πληροφορίες για την υγεία και αυτό το επιβάλλουμε όταν μαθαίνουμε ότι γίνεται".

 

 

Σημειώνεται ότι έρευνα της ΡΙ το 2018 σε δημοφιλείς εφαρμογές γενικά είχε δείξει ότι από τις 36 εφαρμογές που εξετάστηκαν οι έξι στις δέκα (61%) αυτόματα μεταφέρουν στοιχεία στο Facebook μόλις τις ανοίξει ο χρήστης και μάλιστα είτε έχει λογαριασμό στο Facebook είτε όχι, είτε τη στιγμή εκείνη έχει «μπει» στον λογαριασμό του στο Facebook είτε όχι.

 

 

 

 

 

 


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.