Συνεχίζεται το θρίλερ στη Λέρο με την απώλεια στρατιωτικού υλικού Προτεινόμενο

Τα αναπάντητα ερωτήματα

 

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δύο 24ωρα από τη στιγμή που διαπιστώθηκε η απώλεια σημαντικού στρατιωτικού υλικού σε αποθήκη ναυτικής βάσης του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, ωστόσο τα αναπάντητα ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη πληθαίνουν.

 

Η υπόθεση στην οποία ενεπλάκη από την πρώτη στιγμή και η Αντιτρομοκρατική εξελίσσεται σε θρίλερ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την αποθήκη εκλάπησαν δύο εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών, 22 χειροβομβίδες και αγνώστου αριθμού πολεμικό υλικό (ρουκέτες, εκρηκτικά).

 

Τα σενάρια και τα κενά στην υπόθεση


Το πρώτο ερώτημα το οποίο μένει απαντηθεί είναι εάν πράγματι υπήρξε κλοπή στρατιωτικού υλικού ή εάν έγινε λάθος στην καταμέτρηση της Δευτέρας. Οι Αρχές που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση εξετάζουν και το ενδεχόμενο να είχε γίνει λανθασμένη καταμέτρηση στον προηγούμενο έλεγχο της αποθήκης, που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018.

 

Το άλλο ερώτημα που έρχεται στο προσκήνιο είναι εάν πράγματι υπήρξε κλοπή τόσο σημαντικού στρατιωτικού υλικού, εάν έγινε εκ των έσω ή αν ενεπλάκησαν άτομα άσχετα με τη ναυτική βάση.

 

Για το λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη ανακρίσεις του προσωπικού ενώ φέρεται πως εξετάζονται σε βάθος διετίας 10 άτομα έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ή συνδέονται με την ασφάλεια στην βάση της Λέρου.

 

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας


Οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου υποστηρίζουν ότι τα μέτρα ασφαλείας στην μονάδα είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Η αποθήκη έχει τρεις κλειδαριές, που ανοίγουν με κλειδιά του διοικητή, του αξιωματικού ασφαλείας ή του αποθηκάριου, ενώ η πρόσβαση ελέγχεται επίσης από κάμερες και αισθητήρες.

 

Δια παν ενδεχόμενο πάντως, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίες εστιάζουν στο ενδεχόμενο κλοπής εκ των έσω. Για τον λόγο αυτό εξετάζονται σε βάθος διετίας 10 άτομα που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ή συνδέονται με την ασφάλεια στην βάση της Λέρου, ενώ δεν αποκλείεται να μελετηθούν κι άλλα πρόσωπα.

 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το στρατιωτικό υλικό το οποίο φαίνεται να «έκανε φτερά» στην υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου συνιστώντας μάλιστα αυτοσυγκράτηση από όλους μέχρι να ολοκληρωθεί το πόρισμα για το περίεργο αυτό περιστατικό.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.