Ο δισεκατομμυριούχος Jack Ma εγκαταλείπει την προεδρία της Alibaba

Aποχωρεί από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της Alibaba, 20 χρόνια μετά από την ίδρυση της και ανήμερα των 55ων γενεθλίων του, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Jack Ma, αφού, σε 20 χρόνια, συγκέντρωσε μια προσωπική περιουσία ύψους 41,8 δισ. δολαρίων.

 

Ο πρώην καθηγητής Αγγλικών κατάφερε να δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη περιουσία σε ολόκληρη την Ασία μετά τον Ινδό Mukesh Ambani, σύμφωνα με τη Λίστα Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

 

Η πορεία του από το μικρό διαμέρισμά του, το 1999 μέχρι τη σημερινή θέση του ως μεγιστάνα του ηλεκτρονικού εμπορίου θεωρείται συμβολική για την οικονομική έκρηξη που έχει συντελεστεί στην Κίνα τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και που την έχει οδηγήσει να καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, μετά τις ΗΠΑ.

 

Ο Ma και οι συνεργάτες του ελέγχουν έναν κολοσσό συνολικής κεφαλαιοποίησης 460 δισ. δολαρίων, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις cloud computing στον κόσμο και ένα δίκτυο εφοδιασμού το οποίο παραδίδει καθημερινά εκατομμύρια πακέτα. Ο Κινέζος μεγιστάνας κατέστη ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ασία το 2016, ξεπερνώντας τον πρόεδρο της Dalian Wanda Group, Wang Jianlin.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία του Ma συντελέστηκε ενώ ο ίδιος παρέμενε μέλος του ΚΚ Κίνας. Σήμερα, ελέγχει ποσοστό 5,3% της Alibaba αξίας 24,6 δισ. δολαρίων, περίπου 10 φορές την αξία των 2,6 δισ. δολ. στην οποία αποτιμάτο το 2012 το τότε μερίδιό του (7,4%) στην εταιρεία.

 

Από το 2013, όταν και ο Ma ανέλαβε την εκτελεστική προεδρία της εταιρείας, τα έσοδα της Alibaba αυξήθηκαν κατά 1.100% στα 378,8 δισ. γουάν (56,2 δισ. δολ.), στη χρήση η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2019.

 

Αναλυτές εκτιμούν ότι η νέα ηγεσία της εταιρίας δεν πρόκειται για μεγάλο διάστημα να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να συμβουλεύεται τον Ma.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.