Τράπεζες

Deutsche Bank: Πιο αισιόδοξοι οι αναλυτές για Πειραιώς και Alpha

Προβλέψεις για τις δύο ελληνικές τράπεζες

 

Οι δυο ελληνικές τράπεζες εμφανίζουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τα μεγέθη του 2020.

 

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha BankΑΛΦΑ -1,84% συγκαταλέγονται μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών με τις μεγαλύτερες θετικές αναθεωρήσεις στις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020 τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Deutsche Bank.

 

Ειδικότερα, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα κέρδη της Τράπεζα Πειραιώς το 2020 έχουν ενισχυθεί άνω του 15% τον τελευταίο μήνα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Alpha BankΑΛΦΑ -1,84% διαμορφώνεται περί το 3%.

 

Σε τριμηνιαία βάση, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή είναι αυξημένες άνω του 20% για την Πειραιώς και άνω του 10% για την Alpha BankΑΛΦΑ -1,84%.

 

Οπως αναφέρει η DB, με βάση τα κέρδη μετά προβλέψεων, οι εκτιμήσεις της σε σχέση με τις συγκλίνουσες προβλέψεις είναι υψηλότερες στις περιπτώσεις των Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

 

Ο οίκος διατηρεί σύσταση buy  Alpha BankΑΛΦΑ -1,84% με την τιμή-στόχο στα 2 ευρώ και σύσταση hold για Eurobank με το στόχο στα 0,8 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα με την τιμή-στόχο στα 2,3 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς με το στόχο στα 2,7 ευρώ.

 


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή