Κομισιόν: «Ναι» στη χρήση των κερδών από τα ομόλογα για επενδύσεις Προτεινόμενο

Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι συμβατό με το πρόγραμμα, επισήμανε αξιωματούχος της

 

Συμβατό με το πρόγραμμα είναι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για χρήση των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) για επενδύσεις, επισημαίνει αξιωματούχος της ευρωζώνης μετά το χθεσινό Euroworking Group.

 

Αντίθετα, μπλόκο φαίνεται να στήνουν οι εμπειρογνώμονες του EWG στις προσδοκίες της κυβέρνησης για μείωση των στόχων των πλεονασμάτων όπως δείχνει η διστακτική απάντησή του ίδιου αξιωματούχου για το θέμα.

 

Η χρήση των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) για επενδύσεις είναι συμβατή με το πρόγραμμα, επισήμανε σήμερα αξιωματούχος της ευρωζώνης.

 

Κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες εν όψει του Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι στο τελευταίο EuroWorking Group ο καινούργιος εκπρόσωπος της Ελλάδας παρουσίασε συνοπτικά τα σχέδια της κυβέρνησης, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και η ιδέα της χρήσης των ANFAs και SMPs για επενδύσεις, κάτι που όπως είπε ο αξιωματούχος επιτρέπεται από το πρόγραμμα.

 

«Εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα» τα πλεονάσματα

 

Συγχρόνως, σημείωσε ότι δεν τέθηκε ζήτημα πρωτογενών πλεονασμάτων.

 

«Είναι εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, η κυβέρνηση έχει τώρα να παρουσιάσει και να εφαρμόσει την πολιτική της», είπε.

 

H ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητήσει χαμηλότερα πλεονάσματα και ότι η συζήτηση επί αυτού θα αργήσει, καθώς πρώτα πρέπει να κλείσουν η τέταρτη και πέμπτη αξιολόγηση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, εξηγούσε αξιωματούχος, όπως επισημαίνει το euro2day.gr., συμπληρώνοντας ότι, όπως ανέφεραν οι πηγές, η Ελλάδα δεν έθεσε θέμα μείωσης πρωτογενών πλεονασμάτων, ούτε φέτος, ούτε για το 2020, αλλά ούτε και για το 2021.

 

Δεν υπάρχει αντίρρηση για πρόωρη αποπληρωμή ΔΝΤ

 

Σε ό,τι αφορά την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος εξέφρασε την πρόθεσή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σχετικό αίτημα, κάτι που έγινε αποδεκτό με ουδέτερο ή και θετικό τρόπο από τα υπόλοιπα μέλη.

 

Όπως προσέθεσε, το EWG αναμένει το επίσημο αίτημα προκειμένου να το εξετάσει.

 

Σημειώνεται, τέλος, στο Eurogroup της Παρασκευής, το πρώτο στο οποίο θα συμμετάσχει ο νέος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα γίνει, ως είθισται, μια παρουσίαση των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης όσον αφορά την οικονομική πολιτική.

 

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αθλητικά

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Σταθερότητα στις πληρωμές και σε διοικητικό επίπεδο υποσχέθηκε η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου στη διάρκεια...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.