Σπάνιο δικέφαλο φίδι ανακαλύφθηκε στο Νιου Τζέρσεϋ

Ένας σπάνιος, δικέφαλος κροταλίας ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε ένα δάσος του Νιου Τζέρσεϋ.

Το νεογέννητο φίδι, εντοπίστηκε στις 25 Αυγούστου από δύο υπαλλήλους με το όνομα Ντέιβ της ερπετολογικής οργάνωσης Herpetological Associates του Burlington County, σύμφωνα με την NJ Advance Media.

 

Ο «διπλός Ντέιβ», όπως ονομάστηκε, έχει δύο πλήρως σχηματισμένα κεφάλια ενωμένα στο σώμα του, συνεπώς τέσσερα μάτια και δύο γλώσσες, που δουλεύουν ανεξάρτητα τα μεν από τα δε, δίνοντας του μια όψη βγαλμένη από κάποιο τρομακτικό παραμύθι.

 

«Θα ήταν πολύ δύσκολο για αυτό το φίδι να επιβιώσει στη φύση» δήλωσε ο περιβαλλοντολόγος Ντέιβ Σνάιντερ της Herpetological Associates, η οποία πήρε την άδεια να κρατήσει και να μελετήσει το σπάνιο φίδι.

 

Τα δικέφαλα φίδια, που ζουν 15 έως 20 χρόνια σε αιχμαλωσία, συνήθως γεννιούνται με τον ίδιο τρόπο που γεννιούνται τα ενωμένα δίδυμα, όταν ένα έμβρυο αρχίσει να διαχωρίζεται από το άλλο, αλλά η διαδικασία του διαχωρισμού των σωμάτων για κάποιο λόγο σταματά και μένει ανολοκλήρωτη.

 

Ο Bob Zappalorti, Διευθύνων Σύμβουλος της Herpetological Associates, που υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στην πολιτεία ένας κροταλίσιο ξυλείας με δύο κεφάλια, δήλωσε ότι το φίδι έχει δύο εγκεφάλους και κάθε κεφάλι ενεργεί ανεξάρτητα από το άλλο.

 

Τα δικέφαλα φίδια είναι σπάνια και συνήθως δεν επιβιώνουν για πολύ στο φυσικό περιβάλλον, σύμφωνα με το National Geographic. Κι αυτό γιατί η σπάνια γενετική ανωμαλία μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα του φιδιού να πιάσει τη λεία του.


protoselida

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.