Χατζηδάκης: Άμεση χρηματοδότηση των έργων βιολογικού καθαρισμού στην Κορώνεια

Για την πορεία εφαρμογής του master plan για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας ενημερώθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, που την επισκέφθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση.

Την ενημέρωση έκανε η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κορώνειας Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Μπόμπορη, παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη και του δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα χρηματοδοτήσει άμεσα όλα τα έργα βιολογικού καθαρισμού της λίμνης Κορώνειας.

Σε δήλωσή του, μετά την επίσκεψη, ο υπουργός σημείωσε πως «η Κορώνεια είναι ένα ζήτημα που έχει συγκεντρώσει την προσοχή του συνόλου του ελληνικού λαού. Μια λίμνη ιδιαίτερου κάλλους, που πριν από μερικά χρόνια κινδύνεψε να εξαφανιστεί. Ευτυχώς, υπάρχει μια πρόοδος. Αλλά μένουμε πάντα σε συναγερμό, γιατί η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί όσο θα έπρεπε. Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε για δυο πράγματα: Για ένα πιο απλό σύστημα σε σχέση με τις προστατευόμενες περιοχές, προκειμένου να υπάρχει ένας συντονιστής με λυμένα τα χέρια. Και δεύτερον, για την άμεση χρηματοδότηση όλων των έργων βιολογικού καθαρισμού γύρω από την Κορώνεια, προκειμένου η λίμνη να παραμείνει ζωντανή».

 

 

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.