Συμφωνία για χαμηλότερα πλεονάσματα βλέπει η Citi

Κλείνει το deal με του θεσμούς

 

Στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για χαμηλότερα πλεονάσματα εστιάζει η  Citigroup.

 

Όπως αναφέρει η αμερικάνικη τράπεζα, η νέα ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να συζητήσει με τους Ευρωπαίους πιστωτές πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο - ο οποίος ουσιαστικά θα ισοδυναμεί με έμμεση μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος από 3,5% του ΑΕΠ σε 2,8%-2,9% το 2020 - προκειμένου να υπάρξει κάποια ελευθερία για την εφαρμογή των δεσμευμένων φορολογικών περικοπών.

 

Η καλύτερη κατάσταση των οικονομικών στοιχείων, τα οποία έχουν επίσης βοηθηθεί από τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης της χώρας, θα χρησιμοποιηθεί για να πείσει τους πιστωτές να αποδεχθούν τη συμπερίληψη των κερδών των SMP και ΑΝFA στα έσοδα του προϋπολογισμού, επιτρέποντας έτσι τις απαιτούμενες φορολογικές περικοπές, όπως αναφέρεται.

 

Η Citi τονίζει, με δεδομένα τα παραπάνω, ότι η μείωση του κόστους χρηματοδότησης της Ελλάδας είναι πιθανόν να έχει σημαντικά θετικό αντίκτυπο στην επόμενη ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA), δεδομένου ότι το χρέος συνεχίζει να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ως ποσοστό του ΑΕΠ.

 

Σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα, αυτό μπορεί να επιτρέψει κάποια, ενδεχομένως προσωρινή, μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος.

 

Το πιο σημαντικό πάντως, τονίζει η Citi, είναι ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με το εάν θα συμπεριληφθούν τα ελληνικά χρεόγραφα στο νέο (αναμενόμενο) QE μπορεί να εξαρτάται από μία ικανοποιητική έκθεση DSA, δεδομένου ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας παραμένει μακριά από τις απαιτήσεις αξιολόγησης της ΕΚΤ.

 


protoselida

World Business

Skoda: Πτώση 2,7% στις παραδόσεις οχημάτων το πρώτο 9μηνο

Skoda: Πτώση 2,7% στις παραδόσεις οχημάτων το πρώτο…

Κατά 2,7% υποχώρησαν οι παγκόσμιες παραδόσεις της Skoda Auto, τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς,...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.