ΑΑΔΕ: Φτιάχνει προφίλ καταναλωτών της ΔΕΗ

 

Έλεγχοι σε πρότυπα ΗΠΑ

 

Πρόσβαση σε αναλυτικά στοιχεία πελατών της ΔΕΗ θα αποκτήσει η ΑΑΔΕ, σε μια προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια μεγάλη, ψηφιακή βάση δεδομένων.

 

Η διοίκηση της ΔΕΗ, που προ ημερών ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε στενό «πρέσινγκ» 30.000 στρατηγικών κακοπληρωτών, αναμένεται να στείλει συγκεκριμένα στοιχεία στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

 

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΗ πρόκειται να διαβιβάσει στην ΑΑΔΕ τα εξής δεδομένα των συμβεβλημένων καταναλωτών:

 

α) Αριθμό Παροχής,

 

β) ΑΦΜ συνδρομητή (ή αριθμό αστυνομικής ταυτότητας εφόσον στερείται ΑΦΜ),

 

γ) Κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε κιλοβατώρες (KWh),

 

δ) Κόστος ηλεκτρικού ρεύματος (καθαρή αξία λογαριασμού),

 

ε) Ημερολογιακό έτος αναφοράς με σκοπό τη διευκόλυνση των διασταυρώσεων που διενεργεί το Υπουργείο Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επίτευξη φορολογικής συμμόρφωσης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ ήδη γνώριζε, μέσω των Ε1, τόσο τα ΑΦΜ των καταναλωτών όσο και τους αριθμούς παροχής της ΔΕΗ. Οι νέες πληροφορίες που θα παρέχει η ΔΕΗ στην ΑΑΔΕ είναι η κατανάλωση του ρεύματος και το καθαρό κόστος του ρεύματος.

 

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι η ΑΑΔΕ θα σχηματίσει μια τεράστια βάση δεδομένων, με καταγραφές των προφίλ των καταναλωτών, στα αμερικανικά πρότυπα. Εν ολίγοις, στο φορολογικό προφίλ των πολιτών θα περιλαμβάνονται πληροφορίες όπως το τί καταναλώνουν και το πόσα δαπανούν. Αυτά τα δυο στοιχεία θα συγκρίνονται με τα δηλωθέντα εισοδήματα προκειμένου να αποκαλύπτονται περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης επισήμανε προ ημερών ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι, καθώς οι ανάγκες ρευστότητας υπολογίζονται στα 750 εκατομμύρια ευρώ.

 


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αθλητικά

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Σταθερότητα στις πληρωμές και σε διοικητικό επίπεδο υποσχέθηκε η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου στη διάρκεια...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.