Η ατζέντα Μητσοτάκη στη συνάντηση με Μέρκελ Προτεινόμενο

 

Το σχέδιο για τη χώρα που θα τής παρουσιάσει ο πρωθυπουργός

 

Μεταναστευτικό και οικονομία θα είναι στην ατζέντα συζητήσεων των Μέρκελ και Μητσοτάκης στη συνάντησή τους στο Βερολίνο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να αναπτύξει το πρόγραμμα του, με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και την μείωση της φορολογίας, που θα λειτουργήσουν ως αναπτυξιακό ελατήριο για την οικονομία. Στόχος είναι η εμπέδωση μια σχέσης εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με την γερμανική πλευρά που θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου για μείωση των πλεονασμάτων από το 2021 σε ποσοστά γύρω στο 2% με 2,5%.

 

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις επενδύσεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από γερμανικής πλευράς για τον τομέα της ενέργειας. Σχετικές συζητήσεις εκτιμάται ότι βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης και η ανακοίνωση των συγκεκριμένων επενδύσεων θα αποτελέσουν ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της νέας φάσης στην οποία εισέρχεται η χώρα.

 

Σημαντικό θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων αποτελεί και το μεταναστευτικό. Αποτελεί κρίσιμο ζήτημα τόσο για την χώρα μας όσο και για την γερμανική πλευρά, καθώς είναι από τα βασικά θέματα της πολιτικής ατζέντας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και η προκλητική ρητορική από πλευράς Τουρκίας, καθιστούν την αναβολή των αποφάσεων απαγορευτική. Η Ευρώπη είναι αναγκασμένη να περάσει από τη φάση των συζητήσεων σε αυτήν των πρωτοβουλιών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο βασικά θέματα που θα συζητηθούν είναι οι επιστροφές στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο και ο αναλογικότερος καταμερισμός προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες. Αναζητείται μέθοδος πειθούς για τις χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφος τους και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.