Deal News Online

H EΛΓEKA, τα funds και οι απαντήσεις...

Mύθος τελικά το ότι τα funds έχουν στο monitoring τους εταιρίες, που υπερβαίνουν ένα ελάχιστο όριο χρηματιστηριακής αξίας με τα 100 εκατ. να θεωρούνται ως το χαμηλότερο σημείο του επενδυτικού... πήχη.

 

Aυτό γιατί, λ.χ. η EΛΓEKA μπορεί να είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο των logistics, πλην όμως η αποτίμηση της μετά και την τελευταία άνοδο μετά βίας διαμορφώνεται στα 10 εκατ. ευρώ, αλλά στο μετοχικό κεφάλαιο της έχει αρχίσει να μαζεύει μετοχές θυγατρικό χαρτοφυλάκιο του κολοσσού Norges Bank, ενώ πολύ πρόσφατα εμφανίστηκε αγοραστής για λογαριασμό της HSBC με 70.000 μετοχές.

 

H επιχείρηση της οικογένειας Kατσιώτη- Δρακοπούλου (οι δύο πλευρές ελέγχουν συνολικά από 51,35% και 20% αντίστοιχα) πραγματοποίησε-το 2018- κύκλο εργασιών 174,2 εκατ., σε επίπεδο ομίλου είχε ζημιές (αλλά μεικτά κέρδη 29,7 εκατ. όσον αφορά στην μητρική), ενώ τα δύο ομολογιακά (μέσω της Alpha Bank) που έχουν ήδη εγκριθεί θα κατευθυνθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της εταιρίας.

 

Σε ερώτημα μας πως funds μεγάλου μεγέθους κοιτάζουν μία εταιρία που καλά-καλά δεν έχει καν 10 εκατ. αποτίμηση η απάντηση ίσως να είναι και ενδεικτική της τακτικής που ακολουθούν ορισμένα από αυτά: «όταν μία εισηγμένη αποτιμάται στα 10 εκατ. και πραγματοποιεί τζίρο 175 εκατ. έχει μεικτή κερδοφορία, συμφωνία αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της, μία αναπτυσσόμενη θυγατρική (σ.σ εννοούσε την Διακίνησης) και ισχυρή θέση στον κλάδο της μπορεί και να ενδιαφέρει ένα μεγάλο σπίτι» ήταν η αφοπλιστική απάντηση του Έλληνα διαχειριστή, ο οποίος από Δευτέρα «εξετάζει» την περίπτωση της EΛΓEKA.

 

Άλλωστε, από την αρχή του έτους τις υψηλότερες αποδόσεις καταγράφουν είτε μετοχές εταιριών που θεωρούνται turn around stories είτε μικρά... διαμαντάκια που όπως φαίνεται έλκουν το ενδιαφέρον ακόμη και hyper funds.

 

Από την Έντυπη Έκδοση


World Business

Global Payments: Καλύτερα των προσδοκιών κέρδη και έσοδα

Global Payments: Καλύτερα των προσδοκιών κέρδη και έσοδα

Η global Payments ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ήταν υψηλότερα των προσδοκιών, ενώ αναβάθμισε τις...

Secret Money

 INTRAKAT: Tι θα «ψάξει»  στην πίτα των 43,4 δισ. projects

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα…

Tον νέο ισχυρό πυλώνα στην κατασκευαστική αγορά φιλοδοξεί να αποτελέσει η Intrakat, διεκδικώντας ό,τι project...

Αθλητικά

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Τεντόγλου

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς αναδείχθηκε...

Αυτοκίνητο

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ηλεκτροκίνηση

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν…

Τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνουν η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.