Βαρβιτσιώτης: Η επίσκεψη Λαβρόφ στη χώρα μας σημείο "επανεκκίνησης" των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσία

Η περαιτέρω εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας καθώς και οι διμερείς σχέσεις, με έμφαση την προετοιμασία της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα έως το τέλος του έτους βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον Ρώσο πρέσβη, Αντρέι Μάσλοφ.

 

Κοινή εκτίμηση των κ.κ. Βαρβιτσιώτη και Μάσλοφ, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ήταν πως επίσκεψη Λαβρόφ στη χώρα μας θα αποτελέσει σημείο "επανεκκίνησης" των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε τη ανάγκη διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, προσβλέποντας σε τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα εστίασε στις δυνατότητες ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν πλέον σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως τον τουρισμό, αλλά και από το πρόγραμμα ελληνικών αποκρατικοποιήσεων. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτυχημένων επενδύσεων στη χώρα μας, κάνοντας ειδική μνεία στη ρωσική τουριστική επένδυση 500 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχείο στην Ελούντα.

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε στον Ρώσο πρέσβη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι την ελληνική πλευρά απασχολεί το περιβάλλον ασφαλείας της Ανατολικής Μεσογείου και η παρατηρούμενη αποσταθεροποίησή της από τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας, με αιχμή τις παράνομες ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

 

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε το ζήτημα δυσκολίας εξαγωγής αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία. Επίσης προέταξε το θέμα της επιβολής δασμών στην ελληνική γούνα που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και κάλεσε τη ρωσική πλευρά να προβεί σε ενέργειες για την επίλυσή του.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.