Διαρροή εγγράφων που περιγράφουν τον αντίκτυπο του «σκληρού» Brexit

Τα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις επιπτώσεις ενός Brexit χωρίς συμφωνία διέρρευσαν από πρώην υπουργό στην προσπάθεια να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

 

Τα επίμαχα έγγραφα περιγράφουν μια κατάσταση με συνωστισμό στα λιμάνια, ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα και ευρεία κοινωνική αναταραχή, σχολιάζουν οι Κυριακάτικοι Τάιμς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ως και το 85% των φορτηγών διεθνών μεταφορών δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει, στην περίπτωση ενός«σκληρού» Brexit στους επιπλέον ελέγχους στα γαλλικά τελωνεία. Σύμφωνα με τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στον φάκελο με τίτλο «Επιχείρηση Χρυσότσιχλα», μια έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία θα επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

 

«Η "Χρυσότσιχλα' περιγράφει το χειρότερο σενάριο. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα ώστε να επιταχυνθεί ο σχεδιασμός του Brexit» σχολίασε ο Μάικλ Γκοβ, υπουργός με αρμοδιότητα τα θέματα του Brexit. Η Βρετανία θα είναι πλήρως προετοιμασμένη στις 31 Οκτωβρίου για το Brexit, υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας της χώαςρ Κουάσι Κουάρτενγκ.


protoselida

Media

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η 3η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ (9 ως 15 Νοεμβρίου) κορυφώνεται με...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρίστος Βλαχοκώστας ορίστηκε συντονιστής για την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.