Σε ανοδική τροχιά η τιμή του χρυσού

Οι εμπορικοί φόβοι και οι ανησυχίες για το ξέσπασμα μιας νέας παγκόσμιας ύφεσης ενίσχυσαν τη δύναμη του χρυσού που πάτησε και τα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς το πολύτιμο μέταλλο, όπως γίνεται πάντα σε περιόδους έντονης αβεβαιότητας.

 

Συγκεκριμένα, η τιμή σποτ του χρυσού έφτασε στα 1.504,2 με άνοδο 0,49% έναντι του τελευταίου κλεισίματος, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο του χρυσού λήξης Δεκεμβρίου 2019 βρίσκεται στα 1.514,60  δολ/ουγγιά.

 

Την Κυριακή, η Goldman Sachs ανέφερε ότι τα ρίσκα της ύφεσης αυξάνονται λόγω του εμπορικού πολέμου και μείωσε τις προβλέψεις της για την αμερικανική ανάπτυξη δ' τριμήνου.

 

Την Παρασκευή στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για εμπορική συμφωνία με την Κίνα ενώ έθεσε εν αμφιβόλω και τις συνομιλίες του Σεπτεμβρίου.

 

Ο εμπορικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Πίτερ Ναβάρο, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν ακόμα να διεξάγουν έναν νέο γύρο συνομιλιών με τους Κινέζους διαπραγματευτές.

 

Λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, διάφορα Hedge funds και διαχειριστές κεφαλαίων αύξησαν τις θέσεις τους στον χρυσό την εβδομάδα έως τις 6 Αυγούστου


protoselida

Media

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, δημοσιογράφος και βιογράφος του Αριστοτέλη Ωνάση.Σύμφωνα...

Secret Money

AKOMH ΣTO «MAYPO»

AKOMH ΣTO «MAYPO»

Tο επισημάναμε από την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η ιστοσελίδα της PAE έχει «πέσει» εδώ και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.