Κόσμος

Οι Γερμανοί «ψηφίζουν» Γκεοργκίεβα για ΔΝΤ

Οι Γερμανοί θέλουν να έχουν τον δικό τους άνθρωπο στο ΔΝΤ και γι’ αυτό χαιρέτησαν την ανακήρυξη της υποψηφιότητας της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Την περασμένη Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όρισαν την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ως κοινή υποψήφια για την θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ.

 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χαιρετίζει την πρόταση της υποψηφιότητας της κυρίας Γκεοργκίεβα. Ήδη κατά το παρελθόν συνεργαστήκαμε μαζί της πολύ στενά και σε πνεύμα εμπιστοσύνης. Η κυρία Γκοργκίεβα, με την πολυετή εμπειρία της στην πολυμερή συνεργασία και με την υψηλή της κατάρτιση, έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για την θέση», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, ενώ η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ναντίνε Κάλβεϊ υπερθεμάτισε, αναφερόμενη στην «πολύ καλή εμπειρία» από την συνεργασία με την υποψήφια, κυρίως στο πλαίσιο της G20.

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που ήθελαν το Βερολίνο να προκρίνει την υποψηφιότητα του πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η κυρία Κάλβεϊ περιορίστηκε να δηλώσει ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών «χαιρετίζει την κοινή προσπάθεια εξεύρεσης καλού υποψηφίου».

 

«Υπήρχε μια σειρά καλών υποψηφίων και τελικά επετεύχθη συμφωνία για την κυρία Γκεοργκίεβα και αυτό ήταν ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε η γερμανίδα εκπρόσωπος και, ερωτώμενη σχετικά με το τυπικό κώλυμα που αφορά την ηλικία της κυρίας Γκεοργκίεβα, σημείωσε ότι η ευρωπαία υποψήφια βρίσκεται πράγματι εκτός των ορίων που θέτουν οι ισχύοντες κανονισμοί του ΔΝΤ (σσ. για όριο ηλικίας τα 65 έτη), διευκρίνισε ωστόσο ότι ενδεχόμενη προσαρμογή του κανονισμού απαιτεί απόφαση του συμβουλίου του ΔΝΤ. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει θετική απόφαση. Στηρίζουμε την ευρωπαία υποψήφια», πρόσθεσε η κυρία Κάλβεϊ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή