Τεχνολογία

Toyota:«Tokyo 2020 Robot Project» για τους Ολυμπιακούς

Με το μότο «κινητικότητα για όλους» («Mobility for All»), η Toyota Motor Corporation, ως παγκόσμιος εταίρος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, επιδιώκει να προσφέρει λύσεις κινητικότητας πέρα από την παροχή επίσημων οχημάτων για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

 

Συγκεκριμένα, με την επωνυμία «Tokyo 2020 Robot Project», ο ιαπωνικός κολοσσός παρουσίασε μια σειρά επτά ρομπότ τα οποία σχεδιάστηκαν ειδικά για τους Ολυμπιακούς και Παρολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν του χρόνου. στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

 

Ένας στόχος του εγχειρήματος είναι να φέρει σε επαφή εμπειρογνώμονες του τομέα της ρομποτικής με την κυβέρνηση, το μητροπολιτικό κυβερνητικό ίδρυμα του Τόκιο, καθώς και τους συνεργάτες των Αγώνων. Ένας έτερος στόχος είναι τα ρομπότ, να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν την ικανότητα κίνησης των ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες και χώρους.

 

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, οι παιχνιδιάρικες μασκότ των αγώνων - Μιραϊτόουα και Σομέιτι θα προσφέρουν ευκαιρίες διασκέδασης καθώς θα έρχονται σε επαφή με τα πλήθη. Παράλληλα, το ανθρωπόμορφο ρομπότ T-HR3 έχει σχεδιαστεί για να επικοινωνεί με τους ίδιους τους αθλητές ενώ το T-TR1 είναι το εξ αποστάσεως ρομπότ επικοινωνίας με στόχο να μεταδίδει σε θεατές σε όλον τον κόσμο πλάνα από τα αγωνίσματα.

 

«Στην Toyota χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των βιομηχανικών ρομπότ για μια ποικιλία εφαρμογών που βασίζονται στην αφοσίωσή μας απέναντι στην ενίσχυση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και στην εναρμόνιση της τεχνολογίας με τους ανθρώπους (...) Τώρα, καθώς εξελισσόμαστε σε μια εταιρεία κινητικότητας, επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας στη ρομποτική, ώστε να προσφέρουμε στους ανθρώπους την ελευθερία μετακίνησης», δήλωσε ο Nobuhiko Koga, Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Έρευνας Frontier της Toyota.

 

«Η ‘κινητικότητα για όλους’ δεν είναι μόνο η ‘φυσική’ κίνηση ενός προσώπου ή ενός αντικειμένου από τη μια θέση στην άλλη, αλλά περιλαμβάνει και την ‘εικονική’ κινητικότητα ενός ατόμου. Αυτό παρέχει περισσότερες ευκαιρίες στα άτομα, έτσι ώστε να βιώσουν νέα πράγματα, να συναντηθούν και να αλληλοεπιδρούν με άλλους ή να ’μετακινηθούν’ συναισθηματικά. Στο Τόκιο 2020, θέλουμε να συναρπάσουμε τη φαντασία των θεατών, παρέχοντας ρομπότ υποστήριξης στο πλαίσιο της συμβολής μας στο να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία οι Αγώνες», πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


επιστροφή στην αρχή