Δανία: Κανόνες στους «influencers» φέρνει σημείωμα αυτοκτονίας

Το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης των ορίων που πρέπει να διέπουν τις αναρτήσεις των "influencers" - των δημοφιλών προσώπων στα social media που τις αναρτήσεις τους παρακολουθούν δεκάδες χιλιάδες άλλοι χρήστες – άνοιξε στην Δανία, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας από μια "σταρ" του Instagram που δημοσίευσε online ένα σημείωμα αυτοκτονίας.

 

Η influencer Fie Laursen δημοσίευσε τη σημείωση στο Instagram, όπου έχει περισσότερους από 336.000 οπαδούς. Αυτή έμεινε online για δύο ημέρες πριν η οικογένειά της καταφέρει να την κατεβάσει. Έπειτα, η οικογένεια επιβεβαίωσε σε μια ανάρτηση στο Instagram ότι η κόρη τους ανάρρωνε στο νοσοκομείο.

 

Η υπουργός Παιδιών και Εκπαίδευσης, Περνίλ Ρόζενκρατς- Θέιλ, είπε πως οι influencers πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους, όπως όλα τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, δήλωσε στο BBC ότι η κυβέρνηση επιθυμεί οι influencers να έχουν «συντακτική ευθύνη» στη γραμμή των προτύπων του «παλιού Τύπου».

 

«Όταν απευθύνεσαι σε έναν συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων που είναι followers στη σελίδα σου, τότε θα έχεις τις ίδιες ευθύνες όπως και αν ήσουν συντάκτης σε μια εφημερίδα ή σε παλιά ΜΜΕ. Οπότε, για παράδειγμα...τα ηθικά πρότυπα της Δανίας για τον Τύπου επιτάσσουν πως δεν γράφεις για αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας εάν δεν αφορούν το κοινό. Θέλουμε τα στάνταρ αυτά να ισχύουν και για τα social media».

 

Αυτό που προκρίνεται είναι άν κάποιος influencer διαπιστωθεί πως παραβιάζει τους κανόνες, η ανάρτηση θα διαγράφεται. Επίσης, influencers που έχουν από έναν αριθμό followers και άνω, θα έχουν διαχειριστές, ώστε να υπάρχουν κι άλλοι με πρόσβαση στον λογαριασμό.

 

«Στην περίπτωση της γυναίκας για την οποία μιλάμε, οι γονείς της ήθελαν να διαγράψουν τα posts και δεν μπορούσαν επειδή κανείς πέρα από την κόρη τους δεν είχε πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς. Θέλουμε να έχετε ευθύνη και να έχετε ένα συμβούλιο γύρω σας που θα μπορεί να κατεβάσει τα posts που είναι ακατάλληλα.

 

Έχουμε μια κοινωνία όπου τα ΜΜΕ του σήμερα έχουν αλλάξει, και τα πρότυπα της μαζικής επικοινωνίας πρέπει να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στα νέα μαζικά μέσα επικοινωνίας. Είναι διαφορετικά μέσα, μα οι ίδιοι ηθικοί κανόνες» κατέληξε η υπουργός.


protoselida

Media

Πέτσας: Πως θα ανοίξει ο δρόμος για τις επενδύσεις στα ΜΜΕ

Πέτσας: Πως θα ανοίξει ο δρόμος για τις…

Το πλέγμα των παρεμβάσεων που η κυβέρνηση θεωρεί ότι «θα διευκολύνει τις επενδύσεις στον κλάδο...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Tesla: Ρεκόρ παράδοσης με 97.000 αυτοκίνητα

Tesla: Ρεκόρ παράδοσης με 97.000 αυτοκίνητα

Ρεκόρ παραγωγής και παραδόσεων αυτοκινήτων σημείωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla το τρίτο τρίμηνο, αν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.