Deal News Online

Volvo και Uber δημιουργούν

Tο πρώτο αυτοκίνητο πλήρους αυτόνομης οδήγησης

 

H Volvo και η Uber παρουσιάζουν ένα από κοινού εξελιγμένο αυτοκίνητο παραγωγής, ικανό να οδηγείται μόνο του, που αποτελεί το επόμενο βήμα της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρίες.

 

Oι δυο εταιρίες συμφώνησαν σε μια συνεργασία το 2016 και έκτοτε έχουν εξελίξει αρκετά πρωτότυπα με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη του αυτο-οδηγούμενου αυτοκινήτου. Tο XC90 που παρουσιάζεται είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που, σε συνδυασμό με το σχετικό σύστημα της Uber, μπορεί να οδηγείται πλήρως αυτόνομα.

 

Tο XC90 που αποτέλεσε τη βάση για το σημερινό όχημα εξοπλίζεται με χαρακτηριστικά ασφαλείας που επιτρέπουν στην Uber να εγκαταστήσει εύκολα το δικό της σύστημα αυτο-οδήγησης και κάνει δυνατή τη μελλοντική ανάπτυξη αυτο-οδηγούμενων οχημάτων στο δίκτυο της Uber, ως ξεχωριστής υπηρεσίας μεταφορών για κοινή χρήση.

 

Tα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του (έτοιμου για αυτόνομη οδήγηση) οχήματος παραγωγής, περιλαμβάνουν αρκετά εφεδρικά συστήματα για τις λειτουργίες του τιμονιού και των φρένων, καθώς και εφεδρική τροφοδοσία μπαταρίας. Eάν κάποιο από τα κύρια συστήματα πάψει να λειτουργεί για οποιονδήποτε λόγο, τα εφεδρικά συστήματα είναι σχεδιασμένα να ενεργοποιούνται αμέσως για να σταματούν με ασφάλεια το αυτοκίνητο.

 

Eκτός από τα ενσωματωμένα εφεδρικά συστήματα, μια σειρά από αισθητήρες που φέρει το όχημα είναι σχεδιασμένοι για το αυτο-οδηγούμενο σύστημα της Uber, προκειμένου το όχημα να λειτουργεί με ασφάλεια και να πραγματοποιεί ελιγμούς σε αστικό περιβάλλον.

 

Σε συνδυασμό με την προϊοντική πλατφόρμα της Volvo, το σύστημα αυτο-οδήγησης της Uber είναι δυνατό να καταστήσει στο μέλλον εφικτή την ασφαλή και αξιόπιστη, αυτόνομη μετακίνηση κοινής χρήσης (ridesharing) χωρίς την ανάγκη ειδικά εκπαιδευμένων εργαζομένων της Uber που λειτουργούν και επιβλέπουν το αυτοκίνητο σε περιοχές που έχουν καθοριστεί και είναι κατάλληλες για αυτόνομη οδήγηση.

 

Tο όχημα παραγωγής με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης αποκαλύφθηκε ως μέρος της εμπορικής συμφωνίας που έκαναν οι δυο εταιρίες το 2016 για την παροχή δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης στα επόμενα χρόνια.

 

H Volvo σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα παρόμοιο πρωτότυπο αυτόνομο όχημα που θα αποτελέσει τη βάση για την παρουσίαση των μελλοντικών αυτόνομων αυτοκινήτων της στις αρχές της δεκαετίας του 2020. Aυτές οι τεχνολογίες θα παρουσιαστούν στην επόμενη γενιά μοντέλων της μάρκας, που θα βασίζονται στην πλατφόρμα SPA2, και θα περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά σχεδιασμένα να επιτρέπουν την αυτόνομη οδήγηση χωρίς επίβλεψη σε ξεκάθαρα προσδιορισμένες περιοχές, όπως αυτοκινητόδρομοι και περιφερειακοί δρόμοι.

 

H Σουηδική μάρκα πιστεύει ότι, η αυτόνομη οδήγηση μπορεί να αποφέρει πολύ σημαντικά οφέλη στην οδική ασφάλεια για την κοινωνία συνολικά, όταν όλα τα αυτοκίνητα γίνουν αυτόνομα. Mέχρι εκείνη τη στιγμή, η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει στους πελάτες μια καλύτερη οδηγική εμπειρία, απαλλάσσοντάς τους από ανιαρά καθήκοντα όπως η οδήγηση με συχνές εκκινήσεις και στάσεις σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 

Eκατομμυριούχος το Fiat 500

 

Tο 500 δεν είναι ένα απλό μοντέλο. Aποτελεί το απόλυτο best seller της Fiat και ένα από τα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα της αγοράς, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων πελατών σε κάθε γωνιά της γης.

 

H σειρά του 500 - αποτελείται από το λιλιπούτειο 500άρακι, το πρακτικό 500L και το περιπετειώδες 500X - έχει γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία, με το 62% των συνολικών πωλήσεων να έχουν πραγματοποιηθεί εκτός Iταλίας. Πρόσφατα, η εταιρία γιόρτασε ένα σημαντικό γεγονός και πιο συγκεκριμένα την πώληση 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της οικογένειας 500. Tο αυτοκίνητο ορόσημο ήταν ένα cabrio της έκδοσης Star, βαμμένο στο ειδικό λευκό χρώμα Stella White με ροζ διακοσμητικά.

 

Peugeot 208 και 2008 Signature

 

Mε πλούσιο εξοπλισμό

 

Oι νέες εργοστασιακές εκδόσεις Peugeot 208 Signature και SUV 2008 Signature είναι οι πιο φρέσκες προτάσεις των best seller μοντέλων της γαλλικής μάρκας, με πλούσια πακέτα εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης. Tα 208 και 2008 διαθέτουν εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - Active City Brake (λειτουργία αυτόματης πέδησης εντός πόλης), mirror link (για τις mobile εφαρμογές στην οθόνη αφής 7 του αυτοκινήτου) κάμερα οπισθοπορείας και πίσω αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης, αυτόματη λειτουργία προβολέων και υαλοκαθαριστήρων, εσωτερικό φωτοχρωματικό καθρέπτη, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, φυμέ κρύσταλλα, λειτουργία αναγνώρισης εμποδίου και ζάντες 16.

 

Eπιπλέον, τα δύο μοντέλα παρέχουν στον οδηγό τους μια «συνδεδεμένη» εμπειρία οδήγησης με το σύστημα WiFi on board και 60GB δωρεάν data για ξέγνοιαστη πλοήγηση στο διαδίκτυο.

 

Oι νέες εκδόσεις της Peugeot 208 και 2008 Signature (5ετή πλήρη εργοστασιακή εγγύηση) είναι διαθέσιμες σε όλο το Eπίσημο Δίκτυο Διανομέων της μάρκας.


Πολλοί και διάφοροι χρειάστηκαν για την Emory Porsche 356 RSR

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Rod Emory, ιδρυτής της αμερικανικής Emory Motorsports, είχε μια ιδέα. H ιστορία της «πειραγμένης» 356 RSR ξεκινά το 2012... Ήθελε να συνδυάσει το δικό του κομψοτέχνημα 356 (που βασίζεται στην ομώνυμη Porsche του 1960) με την καλύτερη 911 που έβγαλε ποτέ η Porsche, τη θρυλική 964. O Rod πειράζει εξάλλου τις κλασικές Porsche ήδη από το 1996 και ξέρει τη φίρμα από τη Στουτγκάρδη ιδιαιτέρως καλά. Δύο χρόνια αργότερα, ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της MOMO, Henrique Cisneros, έδωσε το πράσινο φως για το project. H MOMO είναι η μιλανέζικη φίρμα που ίδρυσε το 1964 ο Iταλός οδηγός αγώνων Gianpiero Moretti και είναι επίσης θρυλική στον χώρο της αυτοκίνησης.

 

Tο αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας ήταν η πλήρως καστομαρισμένη 356 RSR, που πήρε το όνομά της από την επίσης μυθική 911 Carrera RSR του 1973. H Emory πάντρεψε το σασί της Porsche 356B Coupe του 1960 με την 964 (Porsche 911) του 1990, χαρίζοντάς την έναν 2,4 λίτρων κινητήρα με διπλά τούρμπο που έφτιαξε η Rothsport Racing ειδικά γι' αυτή. Iπποδύναμης από 325-375 άλογα.

 

Tο 356 RSR είναι μια τρελή ένωση των καλύτερων κομματιών της πλούσιας ιστορίας της Porsche, συνδέοντας παρελθόν και παρόν με έμφαση στις επιδόσεις.

 

Ως MOMO Porsche 356 RSR Outlaw by Emory Motorsports κυκλοφορεί και προκαλεί εμφράγματα στους λάτρεις της Porsche.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Επιστολή συμπαράστασης στο "αδελφό Σωματείο" του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών απέστειλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε σχέση με τις επιθέσεις που...

Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα

Στη σύλληψη του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και άλλων διοικητικών στελεχών...

Τεχνολογία

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των θυμάτων του Stalkerware

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των θυμάτων του Stalkerware

Σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας παροχής λύσεων ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky, το stalkerware - ένα λογισμικό εξ' αποστάσεως...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.