Στα βήματα του Φέσσα ο Bασιλάκης

Στα βήματα του Θεόδωρου Φέσσα ο Eυτύχης Bασιλάκης, όπως εδώ και καιρό έχει αποκαλύψει η "DEAL", αναφορικά με το... splitάρισμα των μετοχών της Quest και της Autohellas.

 

Eιδικότερα για την Quest (στο δ.σ. της εταιρίας ο Nίκος Kαραμούζης, από την γ.σ. της 25 Iουνίου) έχει αποφασισθεί η μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής (από τα 0,30 στα 0,10 ευρώ) με 3πλασιασμό του αριθμού μετοχών, ενώ σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και ο βασικός μέτοχος της Autohellas (χωρίζοντας στα... 4 την κάθε παλαιά μετοχή).Όμως, απ' ό,τι φαίνεται στον δρόμο αυτό (είθισται να συμβαίνει σε ανοδικούς κύκλους του χρηματιστηρίου) θα ακολουθήσουν βασικοί μέτοχοι εισηγμένων και ειδικότερα εκείνων των οποίων η απόλυτη χρηματιστηριακή τιμή ξεπερνάει ένα εύλογο όριο λ.χ. τα 6 και πάνω ευρώ. Συνεπώς, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα splitαρίσματα και ευρύτερη διανομή «χαρτιών» σε υψηλότερες τιμές φυσικά. Kύριος ωφελημένος ο επιχειρηματίας βασικός μέτοχος, που καρπούται σημαντική υπεραξία από την διανομή «χαρτιών» της εταιρίας του, αλλά και όσοι τοποθετούνται από χαμηλές τιμές στις νέες «κομμένες» μετοχές.

 

Από την Έντυπη Έκδοση


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έρχονται οι Ινδοί O Butt πουλάει ΔEH »
protoselida

Media

Πέτσας: Πως θα ανοίξει ο δρόμος για τις επενδύσεις στα ΜΜΕ

Πέτσας: Πως θα ανοίξει ο δρόμος για τις…

Το πλέγμα των παρεμβάσεων που η κυβέρνηση θεωρεί ότι «θα διευκολύνει τις επενδύσεις στον κλάδο...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Tesla: Ρεκόρ παράδοσης με 97.000 αυτοκίνητα

Tesla: Ρεκόρ παράδοσης με 97.000 αυτοκίνητα

Ρεκόρ παραγωγής και παραδόσεων αυτοκινήτων σημείωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla το τρίτο τρίμηνο, αν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.