Εκδήλωση βράβευσης συνταξιούχων ναυτικών και απονομής υποτροφιών

Στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που ολοκλήρωσαν το 2015 την σταδιοδρομία τους σε ποντοπόρα πλοία με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία και απονομής υποτροφιών της καθώς και απονομής υποτροφιών της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν o κος Ιωάννης Πλακιωτάκης, εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσιος Τεμπονέρας, ο Αρχηγός Λ.Σ. Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος κ. Σταμάτης Ράπτης, ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ. Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β' Υπαρχηγός Λ.Σ. Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Αργυρίου, καθώς και οι διοικήσεις των ναυτικών οργανώσεων και εκπρόσωποι εφοπλιστικών ενώσεων.

 

O κος Βενιάμης, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, δήλωσε:

 

«Σήμερα θα απονείμουμε τα συμβολικά χρηματικά βραβεία μας σε δύο Έλληνες ναυτικούς μας με τη μακρότερη υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία, καθώς και τις υποτροφίες της Ενώσεως και της Συν-Ένωσης σε νέες και νέους σπουδαστές, ως αναγνώριση και επιβράβευση της αριστείας τους.

 

Στο πρόσωπο των δύο ναυτικών βραβεύεται και αναγνωρίζεται η ναυτοσύνη των Ελλήνων και η υψηλή τεχνογνωσία που τους διακρίνει, χαρακτηριστικά που τους έχουν καταξιώσει ιστορικά στη διεθνή ναυτιλιακή σκηνή. Η θάλασσα και η ναυτοσύνη είναι στο DNA του λαού μας και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει και ούτε πρέπει.

 

Πιστεύω λοιπόν, ακράδαντα ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα της Πολιτείας μας να ενθαρρυνθεί η επιλογή του ναυτικού επαγγέλματος από τους νέους. Σε αυτό θα βοηθήσει η αναβάθμιση της εικόνας του στην κοινωνία, η βελτίωση του συστήματος της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ενεργοποίησης της δυνατότητας για απασχόληση περισσότερων Ελλήνων στα ελληνόκτητα πλοία. Για την πραγματοποίηση των στόχων αυτών παραμένουμε στη διάθεση της Πολιτείας με ένα ολιστικό πρόγραμμα δράσης, βασιζόμενο σε ρεαλιστικές προτάσεις.

 

Επίσης, σήμερα θα απονείμουμε σε τέσσερις νέους επιστήμονες τέσσερις αντίστοιχα υποτροφίες, θέλοντας να βραβεύσουμε την αριστεία τους και να σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειές τους για πληρέστερη επιστημονική κατάρτιση, μέσω των μεταπτυχιακών σπουδών που έχουν επιλέξει.

 

Στην εποχή μας, η πανεπιστημιακή μόρφωση πρέπει να στοχεύει στη διασύνδεση των σπουδών με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας και των σχετικών παραγωγικών πυλώνων, στους οποίους θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι απόφοιτοι σπουδαστές.

 

Να τονίσω στο σημείο αυτό ότι η ναυτιλία, ως παραγωγικός πυλώνας, έχει τη δυναμική να κρατήσει στην πατρίδα μας νέους ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να εντρυφήσουν σε επιστημονικά πεδία σχετικά με το ευρύ πλαίσιο των λειτουργικών αναγκών της, εμποδίζοντας το λυπηρό φαινόμενο της επιστημονικής μετανάστευσης που πλήττει την πατρίδα μας.


protoselida

Media

Πέτσας: Πως θα ανοίξει ο δρόμος για τις επενδύσεις στα ΜΜΕ

Πέτσας: Πως θα ανοίξει ο δρόμος για τις…

Το πλέγμα των παρεμβάσεων που η κυβέρνηση θεωρεί ότι «θα διευκολύνει τις επενδύσεις στον κλάδο...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Tesla: Ρεκόρ παράδοσης με 97.000 αυτοκίνητα

Tesla: Ρεκόρ παράδοσης με 97.000 αυτοκίνητα

Ρεκόρ παραγωγής και παραδόσεων αυτοκινήτων σημείωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla το τρίτο τρίμηνο, αν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.