Κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας Ιασώ και Oaktree

Υψηλά τα  ποσοστά αποδοχής για τη δημόσια πρόταση του Oaktree

 

Με υψηλά ποσοστά αποδοχής από τους μετόχους, αναφέρουν πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η προαιρετική δημόσια πρόταση που κατέθεσε το επενδυτικό κεφάλαιο Oaktree Capital Management για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του Ομίλου Ιασώ.

 

Ήδη προ της έναρξης της διαδικασίας, η OCM είχε συμφωνήσει με 105 Μετόχους, οι οποίοι κατέχουν το 33,21% του συνόλου των μετοχών του Ιασώ να αποδεχθούν την Δημόσια Πρόταση και να προσφέρουν τις μετοχές τους μέσω της διαδικασίας αποδοχής

 

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, εφόσον μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, η OCM κατέχει συνολικά μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου, θα ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς (squeeze out) και θα εξαγοράσει, σε τιμή ανά μετοχή ίση με το προσφερόμενο αντάλλαγμα, τις μετοχές των υπολοίπων μετόχων, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη ΔΠ, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των τριών μηνών από το τέλος της περιόδου αποδοχής. Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης και την άσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς, θα επιδιωχθεί η διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α.

 

Σημειωτέον ότι η Euromedica διέθετε ποσοστό 10,047% του Ιασώ και με βάση σχετική ανακοίνωση στις 28/6 το ποσοστό της έχει κατέχει κάτω του 2,5%.

 

Στο πληροφοριακό δελτίο τονίζεται πως στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδιασμού, το Oaktree θα επικεντρωθεί στους ήδη υπάρχοντες βασικούς άξονες δραστηριοτήτων του ομίλου Ιασώ και να επιδιώξει την ανάπτυξή του μέσα από την ενίσχυση και την βελτίωση τους.

 

Στην κατεύθυνση αυτή, σκοπεύει να προβεί στην υιοθέτηση μιας σειράς επιχειρηματικών δράσεων, όπως είναι η βελτίωση του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της υιοθέτησης νέων θεραπευτικών μεθόδων και υποστήριξή τους με τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και η αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας με την ανακαίνιση των νοσηλευτικών μονάδων και την αντικατάσταση του ιατρικού εξοπλισμού με νέο.

 

Επιπλέον, προβλέπεται διεύρυνση των ιατρικών υπηρεσιών με ανάπτυξη τμημάτων που είναι συμπληρωματικά με τους βασικούς άξονες δραστηριότητας του ομίλου Ιασώ, η δημιουργία προστιθέμενης αξίας από τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών και υποστηρικτικών λειτουργιών και η προσέλκυση περαιτέρω διεθνούς εξειδικευμένου προσωπικού υψηλής τεχνικής κατάρτισης με στόχο την έρευνα και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας.

 

Ο Όμιλος Ιασώ διαθέτει σήμερα τρεις μονάδες υγείας, δύο στην Αττική και μία στη Λάρισα, ένα Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στην Αττική, τον Φιλοκτήτη, και μία τράπεζα βλαστοκυττάρων, την MedStem Services.


protoselida

World Business

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το…

Eπίσημη επιστολή στην Ουκρανία έχει στείλει η Gazprom, προτείνοντας είτε να επεκταθεί η τρέχουσα συμφωνία...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

Τον Ιούλιο 2019, η PayPal λάνσαρε τη διεθνή υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων Xoom σε πάνω από...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.