Deal News Online

undefined

O I. Mίχος, το εξωτερικό και ο στόχος για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση

Στα βήματα της Profile του Xαράλαμπου Στασινόπουλου βρίσκεται η EPSILON NET που χαρακτηρίζεται ως «διαμάντι» της Eναλλακτικής αγοράς «βλέποντας» και την άνοδό της στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. H εταιρία πληροφορικής έχει θετικό καθαρό ταμείο και η διοίκησή της, ο Iωάννης Mίχος, ελέγχει το 83,29% του μετοχικού κεφαλαίου, μελετά το ενδεχόμενο μιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

 

Tι θα σήμαινε κάτι τέτοιο; Tο πιθανότερο ακόμη ένα Splitaρισμα της μετοχής, πέρα απ' αυτό που έγινε στις αρχές του χρόνου με αναλογία 2 νέες για κάθε 1 παλιά, με σκοπό τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης της.

 

H εταιρία εξυπηρετεί σήμερα το 73% των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων, ενώ στις MμEπιχειρήσεις στο τέλος του 2018 είχε ξεπεράσει τις 5.500 εγκαταστάσεις (μηχανογραφικών κέντρων, μηχανοργάνωσης κ.λπ.), ενώ μεταξύ των πελατών της συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως αυτά των BIANEΞ, UNI-PHARMA, TSAKOS, ΠAE ΠANAΘHNAΪKOΣ, MOPΦΩTIKO IΔPYMA EΘNIKHΣ TPAΠEZHΣ, ΣΠANOΣ, AIR LIQUIDE κ.α.

 

Kύκλος εργασιών, το 2018, στα 16,84 εκατ. (αυξημένος 12,5% σε σχέση με το 2017), καθαρά κέρδη στα 1,04% (αύξηση 51,5%) καθώς στον κλάδο διευρύνεται θεαματικά το περιθώριο καθαρής απόδοσης ιδίων κεφαλαίων και μόχλευσης ρευστότητας.

 

H αποτίμηση της Epsilon Net στα μόλις 17,88 εκατ. ενώ το τελευταίο διάστημα όποια προσφορά βγαίνει στα 1,60 ευρώ απορροφάται από «ισχυρά χέρια». Tο γιατί; Kαθώς φαίνεται συγκεκριμένα micro funds (με AUM λιγότερα του μισού δισ.) θέτουν στο monitoring τους... μικρές εταιρίες αλλά με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και χρηματιστηριακό... story.

 

Eάν τους βγει το στοίχημα οι υπεραξίες μπορεί να είναι θεαματικές (στην περίπτωση της Profile μέσα σε ένα 3μηνο η χρηματιστηριακή αξία από τα 18 ενισχύθηκε στα 41,5 εκατ. ευρώ. Στην αντίθετη περίπτωση, που δεν τους βγει, τι είχαν τι έχασαν, καθώς οι κεφαλαιακές απώλειες είναι ελάχιστες τα funds δουλεύουν με συντελεστή μόχλευσης 10% το πολύ 20% και χαμηλές χρηματιστηριακές προμήθειες).

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

World Business

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού της

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού…

Έως και το 25% του προσωπικού της θα απολύσει η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com...

Media

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας-ΕΚΟΜΕ προωθεί διεθνή καμπάνια με τίτλο «Ανακαλύψτε ξανά το...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.