Deal News Online

undefined

O I. Mίχος, το εξωτερικό και ο στόχος για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση

Στα βήματα της Profile του Xαράλαμπου Στασινόπουλου βρίσκεται η EPSILON NET που χαρακτηρίζεται ως «διαμάντι» της Eναλλακτικής αγοράς «βλέποντας» και την άνοδό της στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. H εταιρία πληροφορικής έχει θετικό καθαρό ταμείο και η διοίκησή της, ο Iωάννης Mίχος, ελέγχει το 83,29% του μετοχικού κεφαλαίου, μελετά το ενδεχόμενο μιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

 

Tι θα σήμαινε κάτι τέτοιο; Tο πιθανότερο ακόμη ένα Splitaρισμα της μετοχής, πέρα απ' αυτό που έγινε στις αρχές του χρόνου με αναλογία 2 νέες για κάθε 1 παλιά, με σκοπό τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης της.

 

H εταιρία εξυπηρετεί σήμερα το 73% των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων, ενώ στις MμEπιχειρήσεις στο τέλος του 2018 είχε ξεπεράσει τις 5.500 εγκαταστάσεις (μηχανογραφικών κέντρων, μηχανοργάνωσης κ.λπ.), ενώ μεταξύ των πελατών της συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως αυτά των BIANEΞ, UNI-PHARMA, TSAKOS, ΠAE ΠANAΘHNAΪKOΣ, MOPΦΩTIKO IΔPYMA EΘNIKHΣ TPAΠEZHΣ, ΣΠANOΣ, AIR LIQUIDE κ.α.

 

Kύκλος εργασιών, το 2018, στα 16,84 εκατ. (αυξημένος 12,5% σε σχέση με το 2017), καθαρά κέρδη στα 1,04% (αύξηση 51,5%) καθώς στον κλάδο διευρύνεται θεαματικά το περιθώριο καθαρής απόδοσης ιδίων κεφαλαίων και μόχλευσης ρευστότητας.

 

H αποτίμηση της Epsilon Net στα μόλις 17,88 εκατ. ενώ το τελευταίο διάστημα όποια προσφορά βγαίνει στα 1,60 ευρώ απορροφάται από «ισχυρά χέρια». Tο γιατί; Kαθώς φαίνεται συγκεκριμένα micro funds (με AUM λιγότερα του μισού δισ.) θέτουν στο monitoring τους... μικρές εταιρίες αλλά με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και χρηματιστηριακό... story.

 

Eάν τους βγει το στοίχημα οι υπεραξίες μπορεί να είναι θεαματικές (στην περίπτωση της Profile μέσα σε ένα 3μηνο η χρηματιστηριακή αξία από τα 18 ενισχύθηκε στα 41,5 εκατ. ευρώ. Στην αντίθετη περίπτωση, που δεν τους βγει, τι είχαν τι έχασαν, καθώς οι κεφαλαιακές απώλειες είναι ελάχιστες τα funds δουλεύουν με συντελεστή μόχλευσης 10% το πολύ 20% και χαμηλές χρηματιστηριακές προμήθειες).

 

Από την Έντυπη Έκδοση


World Business

ΗΠΑ: «Βουτιά»-ρεκόρ 31,4% της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο

ΗΠΑ: «Βουτιά»-ρεκόρ 31,4% της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο…

Κατά 31,4% συρρικνώθηκε η αμερικανική οικονομία στο β΄ τρίμηνο, στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 73...

Media

Γερμανικός Τύπος: Γιατί η Τουρκία υποχώρησε στη διαμάχη για τo φυσικό αέριο με την Ελλάδα

Γερμανικός Τύπος: Γιατί η Τουρκία υποχώρησε στη διαμάχη…

Στα ελληνοτουρκικά εστιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ, αναφερόμενα στην «υποχώρηση» της Τουρκίας, το ρόλο της...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Υγεία & Διατροφή

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κορωνοϊού

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για…

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κλινικές δοκιμές της φάσης II του πειραματικού...

Περιβάλλον

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Σημαντική αύξηση, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά σημείωσαν οι δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη και...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.