Γιώργος Περιστέρης: Σχέδια για σύσταση νέας εταιρείας

Παραχωρήσεις και ΣΔΙΤ στο στόχαστρο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

 

Στις δυσκολίες που πέρασε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά την οικονομική κρίση της χώρας καθώς, οι επενδύσεις που μπαίνουν στο στόχαστρο και στη σύσταση νέας εταιρείας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Περιστέρης, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, σημειώνοντας ότι «Η χώρα υπέστη μία πρωτοφανής για τα δεδομένα οικονομική κρίση. Πολλές εταιρείες που στήριξαν την οικονομία δεν υπάρχουν πια. Και εμείς περάσαμε πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι». Αυτό ανέφερε μιλώντας στην Τακτική Γενική Συνέλευση ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.

 

Σύμφωνα με τον κ Περιστέρη, στο στόχαστρο της εταιρείας μπαίνουν τα έργα ΣΔΙΤ και οι Παραχωρήσεις, ενώ υπενθύμισε ότι προωθεί σχέδιο για τη σύσταση ξεχωριστής εταιρείας, στην οποία θα μεταφερθούν οι συμμετοχές στις παραχωρήσεις.

 

Αναφερόμενος στα οικονομικά, ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επεσήμανε ότι το 2018 έκλεισε με τζίρο 1,4 δισ. ευρώ όταν το 2008 είχε τζίρο 650 εκατ. ευρώ, ενώ το ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου έχει ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

 

Ο κ Περιστέρης, αναφορικά με την κατάσταση της ΔΕΗ, τόνισε ότι η Επιχείρηση είναι σημαντικό να παραμείνει οικονομικά ισχυρή, ενώ η επίλυση των προβλημάτων της θα πρέπει να είναι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

 

Όσο αναφορά την μονάδα Πτολεμαΐδα 5, ο Γ. Περιστέρης τόνισε ότι ήταν μία επενδυτική απόφαση που ελήφθη το 2009, όταν η τιμή των ρύπων ήταν στα 5,9 ευρώ και τώρα είναι 28 ευρώ. «Εμείς προσπαθούμε να μην προκαλέσουμε περαιτέρω εμπλοκές, υποστηρίζοντας χρηματοδοτικά σε μεγάλο βαθμό τις ταμειακές ανάγκες του έργου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Επιπλέον, αναφερόμενος στο έργο της Γραμμής 4 του Μετρό, ο κ. Περιστέρης, τόνισε ότι «στη δική μας απόφαση να μην υποβάλλουμε προσφορά. Έπρεπε να επιλεγεί διαφορετικός τρόπος κατά την άποψη που θα οδηγούσε σε κατακύρωση του έργου. Τη χρονική στιγμή που επελέγη να κατατεθούν προσφορές υπήρχαν εμπλοκές στον διαγωνισμό και ως εκ τούτου θεωρήσαμε ότι η κατακύρωση του διαγωνισμού θα καθυστερούσε πολύ».


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.