Deal News Online

undefined

Skroutz: Τα επενδυτικά ανοίγματα σε delivery και Β2Β

Τα projects και οι στόχοι

 

Είναι ίσως η εταιρεία η οποία «μύησε» τους Έλληνες στο ηλεκτρονικό εμπόριο και κυρίως στις φθηνές αγορές.

 

Του Κώστα Νούση

 

Η δημοφιλής ελληνική πλατφόρμα Skroutz, μετά από περίπου δεκαπέντε χρόνια παρουσίας στην ελληνική Αγορά, δηλώνει κάτι περισσότερο από ένα comparison shopping engine και αυτοπροσδιορίζεται ως ένα σύνθετο market place το οποίο συνεχώς δοκιμάζει καινούργια πράγματα, με τελευταίο το μπάσιμο στον κλάδο του delivery, με το «Skroutz Food» και το άνοιγμα στο B2B εμπόριο, με κατηγορίες που απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες.

 

To μπάσιμο στο delivery


Η ελληνική πλατφόρμα, εκμεταλλευόμενη το πρόσφορο έδαφος και την ανοδική τάση που παρουσιάζει ο κλάδος, λόγω των σημαντικών επενδύσεων που έχουν γίνει -από το 2017- σε ψηφιακές υπηρεσίες και σε κανάλια διανομής και εξυπηρέτησης, επιχειρεί να εισέλθει στον κλάδο του φαγητού, με επενδύσεις οι οποίες προέρχονται από ίδια κεφάλαια.

 

«Το SkroutzFood είναι ένα project που ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει να βελτιωθεί η αγορά, να μεγαλώσει η πίτα για όλους και στο μέλλον» αναφέρουν στην dealnews.gr κύκλοι της εταιρείας, ενώ σημειώνουν ότι «Μαζί με το delivery θα έρθουν και όλα τα άλλα που "δεν είναι Skroutz" μέχρι σήμερα. Όπως χτίσαμε το B2C πάνω στη θεμελιώδη αξία της βέλτιστης εμπειρίας του χρήστη, έτσι θα κάνουμε και με το SkroutzFood, ένα βήμα τη φορά. Η εδραιωμένη βάση χρηστών που μας εμπιστεύονται καθημερινά για τις αγορές τους, αποτελεί ισχυρό υπόβαθρο για το νέο ξεκίνημα».

 

Τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη χώρα μας, με τον κλάδο του φαγητού να έχει συνεχή ανοδική πορεία, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ELTRUN (εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, η κατηγορία του φαγητού εμφανίζεται ως η 2η δημοφιλέστερη με μερίδιο 43%. Σημειώνεται ότι μόνο το 2018 οι ηλεκτρονικές παραγγελίες (online food delivery) για φαγητό ανήλθε στο ποσό των 300 εκατ. ευρώ.

 

Πότε παίρνει «πνοή» - Οι στόχοι


Με τον σχεδιασμό του εγχειρήματος να έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό, η εταιρεία αναμένει μέσα στο καλοκαίρι θα προχωρήσει στο πιλοτικό λανσάρισμα της υπηρεσίας, ενώ τον Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

 

Στην παρούσα φάση η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης συνεργατών και διαπραγματεύσεων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηχανισμός βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και σε μία προσπάθεια να εξασφαλισθούν κάποιες αποκλειστικές συνεργασίες, ώστε να διαφοροποιηθούμε σε έναν βαθμό από τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες, όσον αφορά τις επιλογές που θα έχει ο καταναλωτής.

 

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο να μεγαλώσει η πίτα του Ηλεκτρονικού Εμπορίου για όλους. Για εμάς, αυτό σημαίνει ότι συχνά καλούμαστε να λύσουμε προβλήματα που ενδεχομένως να μην είναι απαραίτητα δικά μας ή ακόμη και να εκπαιδεύσουμε την αγορά και το κοινό. Τα μερίδια έρχονται σε δεύτερη μοίρα» αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας.

 

Ο κλάδος των επαγγελματιών


Στο πλαίσιο των αναπτυξιακών του κινήσεων, το Skroutz φαίνεται να δίνει νέα ώθηση στην Β2Β αγορά σε προϊόντα που απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες. Η αρχή θα γίνει με προϊόντα της κατηγορίας HORECA (εξοπλισμός ξενοδοχείων και μονάδων μαζικής εστίασης), ενώ αργότερα θα ενταχθούν και άλλες κατηγορίες προϊόντων. Το μέγεθος της αγοράς της μαζικής εστίασης και γενικότερα του Β2Β είναι ιδιαίτερα σημαντικό ενώ η δυναμική της δείχνει τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί.


Secret Money

TO ΞEKAΘAPIΣMA

TO ΞEKAΘAPIΣMA

Tην άλλη Παρασκευή στις 27 του μήνα είναι το «ραντεβού» για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» όσον...

Αθλητικά

«Έφυγε» στα 60 του ο θρύλος, Ντιέγκο Μαραντόνα

«Έφυγε» στα 60 του ο θρύλος, Ντιέγκο Μαραντόνα

O Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, για ορισμένους ο...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.