Deal News Online

Ποιος θα διαδεχθεί την Τερέζα Μέι;

Μέχρι τις 5 το απόγευμα έχουν διορία οι υποψήφιοι διάδοχοι της Τερέζα Μέι για την προεδρία του κόμματος και την πρωθυπουργία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο κάθε υποψήφιος να διαθέτει υπογραφές οκτώ βουλευτών που τον/την στηρίζουν. Επομένως δεν είναι βέβαιο ότι και οι 13 υποψήφιοι θα περάσουν στον πρώτο γύρο.

 

Όπως γράφει η Deutsche Welle, από αύριο Τρίτη ξεκινάει και επίσημα η εσωκομματική καμπάνια για την εκλογή του διαδόχου της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και την πρωθυπουργία. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως την 31η Ιουλίου και έως την ανάδειξη του νικητή, η Τερέζα Μέι παραμένει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός. Όπως δήλωσε και η ίδια κληροδοτεί την καυτή πατάτα του Brexit στον  επόμενο.

 

Ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί δημοσκόπων, γραφείων στοιχημάτων και δύο εφημερίδων Τέλεγκραφ και Τάιμς, πλειοδοτεί σε υποσχέσεις. Την Κυριακή δήλωσε ότι θα παρακρατήσει τα 45 δισ. ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να καταβάλει στα ταμεία της ΕΕ, έως ότου οι Βρυξέλλες αποσύρουν το backstop, την ασφαλιστική δικλείδα για τα ανοιχτά σύνορα στην Ιρλανδία.

 

Τη Δευτέρα, δηλώνει ότι θα επεκτείνει τον κατώτατο φορολογικό όριο από 40.000 στις 80.000 λίρες ετήσιο εισόδημα. Ένα μέτρο που ευνοεί μόνο 3 εκατ. φορολογουμένων με σχετικά υψηλές αποδοχές. Ο κ. Τζόνσον διευκρινίζει ότι τα χρήματα θα τα βρει αυξάνοντας τις εισφορές όλων των εργαζομένων. Επί της ουσίας ο κ. Τζόνσον αναιρεί την πρόσφατη δέσμευσή του για «Μια Βρετανία για Όλους».

 

Οι υποστηρικτές του Μπόρις Τζόνσον στρέφουν τα πυρά τους κατά του κύριου ανταγωνιστή του, Μάικλ Γκόουβ, μετά την αναδημοσίευση από τους Τάιμς άρθρου του από το 1999, στο οποίο επικρίνει την χρήση ναρκωτικών από τις μεσαίες τάξεις. Όπως ο ίδιος ομολόγησε όταν ήταν δημοσιογράφος είχε κάνει περιστασιακά χρήση κοκαΐνης σε κοινωνικές συναθροίσεις. Ο κ. Γκόουβ δήλωσε στο BBC ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τη  υποψηφιότητά του. Όλα αυτά προδικάζουν ότι η εσωκομματική εκλογή θα είναι σκληρή, μεστή αποκαλύψεων και αλληλοκατηγοριών.


Media

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Επιστολή συμπαράστασης στο "αδελφό Σωματείο" του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών απέστειλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε σχέση με τις επιθέσεις που...

Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα

Στη σύλληψη του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και άλλων διοικητικών στελεχών...

Τεχνολογία

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των θυμάτων του Stalkerware

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των θυμάτων του Stalkerware

Σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας παροχής λύσεων ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky, το stalkerware - ένα λογισμικό εξ' αποστάσεως...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.