Γιώργος Περιστέρης: Το στοίχημα των ΑΠΕ

Tα νέα projects και το Αιγαίο ως «μπαταρία» του νότου

 

Στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, τα νέα projects και τα υπεράκτια αιολικά πάρκα τα οποία θα μπορούσαν να μετατρέψουν το Αιγαίο σε «μπαταρία» του νότου αναφέρθηκε ο Γιώργος Περιστέρης ανοίγοντας τις εργασίες της τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

 

«Σήμερα η ΤΕΝΕΡΓ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής ΑΠΕ στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη διεθνώς ελληνική εταιρεία. Πριν μερικά χρόνια βάλαμε το ορόσημο των 1000MW και ήδη το ξεπεράσαμε. Τώρα έχουμε βάλει το νέο ορόσημο των 2GW και στην κατεύθυνση αυτή υλοποιούμε σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Περιστέρης.

 

Ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Περιστέρης σημείωσε ότι το ορόσημο των 2000MW δεν είναι πια μακρινό, γίνεται πλέον ορατό, ενώ υπογράμμισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προστεθεί ένα ακόμη έργο 160MW ενώ και μέσω των διαγωνισμών στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα για επενδύσεις 100MW πρόσθετων αιολικών πάρκων.

 

Το Αιγαίο «μπαταρία» του νότου


Ο κ. Περιστέρης αναφέρθηκε και στο θέμα των υπεράκτιων αιολικών. Όπως είπε οι προσπάθειες για εκμετάλλευση του θαλάσσιου αιολικού δυναμικού σταμάτησαν αναιτιολόγητα. Πλέον οι τεχνολογίες των πλωτών ανεμογεννητριών καθιστούν εφικτή την εκμετάλλευση σε μεγάλα βάθη, η περιοχή του Αιγαίου μπορεί άνετα να γίνει η μπαταρία του νότου, αυτό δεν είναι σχήμα λόγου τόνισε ο κ. Περιστέρης.

 

Παράλληλα, μιλώντας για το θέμα της μεγάλης αποθήκευσης και σε τεχνολογίες όπως η αντλησιοταμίευση τόνισε ότι γίνεται κοσμογονία νέων έργων στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στην Αυστραλία, την Κίνα, ενώ προ ημερών ανακοινώθηκε νέα μεγάλη επένδυση 1,2 GW στην Πορτογαλία με κεφαλαιακή επένδυση 1,5 δισ. ευρώ.

 

«Στην Ελλάδα παρά τις προσπάθειες και τις οχλήσεις δεν έχουμε καταφέρει να ξεκινήσει καν η σύνταξη του ρυθμιστικού πλαισίου παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί από όλους τους φορείς η αναγκαιότητά του» τόνισε ο κ. Περιστέρης, ο οποίος ανέφερε ότι στο προσκήνιο υπάρχει και η λύση των μπαταριών που όμως εμφανίζουν μικρότερη εγχώρια προστιθέμενη αξία σε σχέση με την αντλησιοταμίευση.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.