Κίνδυνος για υποβιβασμό της Tesla από την Barclays

Συνεχίζονται τα αλλεπάλληλα χτυπήματα για την Tesla Inc. τελευταίο τη δήλωση του αναλυτή της Barclays, Brian Johnson, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει η πιθανότητα να υποβιβαστεί στο καθεστώς μιας εξειδικευμένης αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελείας. Η μετοχή υποχωρεί στις προ-συνεδριακές συναλλαγές κατά 0,5%.

 

Ο αναλυτής μείωσε τη τιμή-στόχο της μετοχής την Πέμπτη στα $150 από $192, γράφοντας ότι η ζήτηση για το Μοντέλο 3 της Tesla έχει στασιμότητα στις ΗΠΑ. Η εταιρεία δεν έχει περιθώριο για σημαντική κερδοφορία, ενώ οι επιχειρήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας της και οι εγκαταστάσεις ηλιακής αποθήκευσης έχουν υποχωρήσει διαδοχικά τα τελευταία δύο τρίμηνα, ανέφερε ο Johnson. Και η προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου Elon Musk να στραφεί σε ένα "σενάριο robotaxi " απέτυχε επίσης να αναζωογονήσει τον ενθουσιασμό γύρω από τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης της Tesla.

 

"Περιμένουμε περισσότερους επενδυτές να επιστρέψουν στα θεμελιώδη στοιχεία της ζήτησης, κερδοφορίας και ταμειακής ρευστότητας της Tesla", γράφει ο Johnson σε σημείωμα προς τους πελάτες, διατηρώντας την σύσταση «underweight» για τη μετοχή. Ο αναλυτής δήλωσε ότι εκτιμά ένα σενάριο όπου η Tesla θα γίνει μια αυτοκινητοβιομηχανία "εξειδικευμένης πολυτέλειας", με αποτέλεσμα μια μετοχή αξίας $133.

 

Η νέα τιμή-στόχος της Johnson είναι μια από τις χαμηλότερες στη Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg - μόνο οι αναλυτές της Cowen, της Williams Research, της Vertical Group και της Churchill Research δίνουν χαμηλότερους στόχους.

 

Μετά από μια πτώση της τάξης του 43% της μετοχής της Tesla, η οποία προκλήθηκε κυρίως από ανησυχίες γύρω από τη ζήτηση και τη ρευστότητα, ορισμένοι εικάζουν ότι η φούσκα έχει σκάσει και οι επενδυτές είναι πιο πιθανό να επικεντρωθούν στα κέρδη, τα περιθώρια και τις πωλήσεις παρά στις υποσχέσεις ενός κορυφαίου στόλου robotaxi.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.