H Fitch υποβάθμισε την Intralot

Τόσο ο αυξημένος κίνδυνος ρευστότητας όσο και η αναχρηματοδότηση συνέβαλαν στην υποβάθμιση της Intralot σε CCC+ από B- από την Fitch.

 

Ο επενδυτικός οίκος σημειώνει την αρνητική πορεία των ταμειακών διαθεσίμων που εν μέρει προκαλείται από κεφαλαιουχικές δαπάνες για νέες συμβάσεις.

 

Μετά την αθέτηση των βασικών όρων δανεισμού η Intralot δεν έχει πλέον πρόσβαση σε γραμμές χρηματοδότησης, σημειώνει η Fitch. Ο οίκος διατυπώνει την εκτίμηση πως η Intralot έχει ανάγκη τις συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της και υπογραμμίζει πως πρέπει να καταβάλει 50 εκατ. ευρώ ετησίως για την πληρωμή τόκων, ποσό που είναι υψηλό για το σημερινό επίπεδο EBITDA.

 

Η Fitch εκτιμά επίσης πως η σταδιακή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Intralot στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι αρκετή για να καλύψει την πρόσφατη απώλεια του ποδοσφαιρικού στοιχήματος στην Τουρκία και τη διάλυση της συνεργασίας στο Αζερμπαϊτζάν.

 

Περαιτέρω ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει πως ο μεγάλος αριθμός αλλαγών που είναι πιθανό να σημειωθούν στο εσωτερικό της Intralot αυξάνει τους κινδύνους ομαλής διοίκησης και υπενθυμίζει πως υπήρξαν αλλαγές στη διοικητική ομάδα μετά την απώλεια του συμβολαίου στην Τουρκία. Η Fitch διαβλέπει επίσης αβεβαιότητες αναφορικά με το σχέδιο αναδιοργάνωσης και σημειώνει πως μετά την απώλεια του συμβολαίου της Τουρκίας η Intralot ενδεχομένως να κινηθεί επιθετικότερα για να κερδίσει νέα συμβόλαια, πράγμα που με τη σειρά του θα απαιτήσει πρόσθετες κεφαλαιουχικές δαπάνες για τις οποίες θα απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση.

 

Αβεβαιότητες διαβλέπει η Fitch και αναφορικά με την πώληση δραστηριοτήτων, σημειώνοντας πως για το εγγύς μέλλον αυτή η διαδικασία δεν θα ενισχύσει τη ρευστότητα. Αν και η εταιρεία έχει ρευστοποιήσει ορισμένα μη στρατηγικού χαρακτήρα περιουσιακά στοιχεία, οι χρηματορροές παραμένουν περιορισμένες.

 

Το τρέχον χαρτοφυλάκιο συμβολαίων χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητικό από την Fitch, που σημειώνει πως η Intralot αναγνωρίζεται ως ένας αξιόπιστος πάροχος λογισμικού και εξοπλισμού, γεγονός που έχει δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να κερδίσει σημαντικές συμβάσεις σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Γερμανία. Ωστόσο η εταιρεία δεν είναι σε θέση να αναγωνιστή μεγαλύτερους ανταγωνιστές όπως η IGT και η Scientific Games.

 

Η ανανανέωση των συμβάσεων μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερη πρόκληση του αναμενομένου, όπως έδειξε η απώλεια της σύμβασης στην Τουρκία, ενώ στον αντίποδα, η απελευθέρωση των αγορών στοιχηματισμού και παιγνίων προσφέρει νέες ευκαιρίες δραστηριοποίησης για την Intralot.

 

H Fitch θεωρεί πως είναι πολύ πιθανό η Intralot να προχωρήσει στην έκδοση χρέους με εξασφάλιση πριν από μία υποθετική κατάστασης χρεοκοπίας (default). Το σενάριο της έκδοσης χρέους είναι πιθανό, σημειώνει η Fitch, καθώς η Intralot βρίσκεται σε συζητήσεις με δανειστές για τη χρηματοδότηση που χρειάζεται προκειμένου να υποστηρίξει τις δραστηριότητές της.

 

Ωστόσο, η Intralot δεν αντιμετωπίζει άμεσα σημαντικές αποπληρωμές χρέους. Τον Σεπτέμβριο του 2021 θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογο ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ενώ άλλο ένα ομόλογο ονομαστικής αξίας 500 εκατ. αποπληρώνεται το 2024. Η αναχρηματοδότηση του ομολόγου του 2021 μπορεί να εξελιχθεί σε πρόκληση, σημειώνει η Fitch.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.