ΔΕΣΦΑ: Business plan για επενδύσεις 2 δισ. ευρώ

Το πλάνο δράσης για Ρεβυθούσα, LNG, εικονικοί αγωγοί και αεριοκίνηση

 

Σε τέσσερις τομείς δράσεις και επενδύσεις 2 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία, που αφορούν νέα προβλήτα στη Ρεβυθούσα, εικονικούς αγωγούς, επέκταση στην αεριοκίνηση, και στον εφοδιασμό πλοίων με LNG με την ανάπτυξη στα μικρής κλίμακας LNG  στον Πειραιά, βγάζει από τα συρτάρια της η διοίκηση της ΔΕΣΦΑ.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ, μιλώντας στο 4ο Ενεργειακό Συμπόσιο της ΗΑΕΕ, με τίτλο «Energy Transition IV SE Europe and beyond», ξεδίπλωσε το business plan της ενεργειακής εταιρείας αναφέροντας ότι έχει μελετηθεί δημιουργία εικονικών αγωγών σε δέκα νησιά των Δωδεκανήσων και του Βόρειου Αιγαίου, ότι παράλληλα ξεκίνησε η δημιουργία μικρής κλίμακας LNG στον Πειραιά, ενώ σχεδιάζεται και η ανάπτυξη του CNG,  λύση πιο φθηνή από την ηλεκτρική διασύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Μιλώντας για την αεριοκίνηση, σημείωσε ότι προβλέπεται ότι έως το 2030 θα έχουμε 120.000 αυτοκίνητα με CNG και 3000 φορτηγά.

 

Μεγάλη ευκαιρία σύμφωνα με τον κ. Μπατιλάνα αποτελεί το  Βιομεθάνιο, με το οποίο μπορεί να ενισχυθεί η κυκλική οικονομία και να υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση. Ειδικότερα, το βιομεθάνιο παράγεται από γεωργικά απόβλητα ή μπορεί να προκύψει από την συλλογή απορριμμάτων.

 

Ο κ Μπατιλάνας υπογράμμισε πως υλοποιώντας τον σχεδιασμό της εταιρείας, μπορεί να υπάρξει δυνητική εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ.


protoselida

World Business

Skoda: Πτώση 2,7% στις παραδόσεις οχημάτων το πρώτο 9μηνο

Skoda: Πτώση 2,7% στις παραδόσεις οχημάτων το πρώτο…

Κατά 2,7% υποχώρησαν οι παγκόσμιες παραδόσεις της Skoda Auto, τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς,...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.