Επιχειρήσεις

Τα 520 εκατ. άγγιξε το ομόλογο της Aegean Προτεινόμενο

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε πριν λίγο η έκδοση 7ετούς ομολογιακού δανείου, ύψους 200 εκατ. ευρώ της Aegean.

 

To εύρος απόδοσης αναμένεται λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης που εκδηλώθηκε να διαμορφωθεί στο κατώτερο εύρος απόδοσης, στα επίπεδα των 3,50 – 3,60%.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,6 φορές καθώς υπήρξαν εγγραφές για ποσό της τάξης των 500 - 520 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες επιδόσεις για εταιρικό ομόλογο που εκδίδει ελληνικής εταιρεία με στόχο οι ομολογίες του να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χ.Α. Εντός της ημέρας αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες ελέγχων από τους Συντονιστές Κύριους Αναδόχους.

 

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η διαπραγμάτευση επί των ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου.

 

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης, τα κεφάλαια που θα συγκεντρώσει η εταιρεία θα διατεθούν κατά 75% για τη χρηματοδότηση μέρους των προγραμματισμένων προκαταβολών στο πλαίσιο της δεσμευτικής συμφωνίας με την Airbus, κατά 14% για τη χρηματοδότηση μέρους της κατασκευής εκπαιδευτικού κέντρου και γραφείων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και κατά 11% για κεφάλαιο κίνησης.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή